Sari direct la conținut

Jazz de la Est la Vest cu Orchestra Romana de Tineret la Sala Radio

HotNews.ro
Jazz de la Est-Vest, Foto: Afis concert
Jazz de la Est-Vest, Foto: Afis concert

Iubitorii jazz-ului au ocazia sa participe la un concert inedit al Orchestrei Române de Tineret, dirijata de Horia Andreescu in data de 18 mai, ora 19.00, la Sala Radio. Concertul Jazz de la Est la Vest aduce pe același afiș vigoarea uneia dintre cele mai apreciate orchestre de tineret din Europa, alături de talentul unic al violonistului de jazz Florin Niculescu, considerat pe drept cuvânt urmașul celebrului Stephane Grappelli.

Excepționala întâlnire muzicală va fi condusă de la pupitrul dirijoral de Horia Andreescu, concertul anunțându-se o adevărată explozie de temperament si virtuozitate, cu aranjamente orchestrale surprinzătoare pe linia Django Reinhardt – Stephane Grappelli – Florin Niculescu.

Violonistul Florin Niculescu se va afla alături de Orchestra Română de Tineret, având alături un combo de jazz compus din muzicieni împreună cu care violonistul român stabilit în Franța a concertat cu succes în toată lumea, compus din Peter Beets la pian, Hugo Lippi la chitară, Darryl Hall la contrabas și Bruno Ziarelli la tobe.

Programul concertului Jazz de la Est la Vest va cuprinde piese ale căror nume vorbesc de la sine, publicul fiind purtat de la acordurile ample ale Rapsodiei East and West, la umorul scânteietor și eleganța din Swing from Paris sau Double Scotch, până la temperaturile incandescente marca stilului jazz-manouche din Medley Django.

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio şi Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Născut la București într-o familie de muzicieni, Florin Niculescu a început să cânte la vioară de la 4 ani și să culeagă primele succese încă de la 6 ani.

După cucerirea mai multor premii interne și internaționale în calitate de elev şi student, se stabilește la Paris în 1990, iar din 1994 are deja propriul său cvintet alături de muzicieni francezi de jazz de primă mărime precum basistul Jacques Vidal sau pianistul Michel Graillier.

Talentul său cu totul ieșit din comun îl recomandă pentru marile sale întâlniri artistice cu Babik Reinhardt (fiul lui Django Reihardt) cu care înregistrează un CD devenit celebru “New Quintet of the Hot Club of France” și respectiv Bireli Lagrene alături de care înființează “Gipsy project”.

Anii care au urmat au adus violonistului Florin Niculescu o tot mai mare recunoaştere internațională și colaborarea cu nume mari ale jazz-ului mondial, precum pianistul Keith Jarrett în cadrul vestitului festival Jazz in Marciac, sau

Bireli Lagrene, Babik Reinhardt, Jimmy Rosenberg și Bucky Pizzarelli în cadrul primului festival Django Reinhardt de la New York.

Multiplele sesiuni de înregistrări i-au prilejuit colaborarea cu Charles Aznavour, Guy Marchand, Patrick Bruel, Roberto Alagna, Henri Salvador, Françoise Hardy, Dany Brillant, Laurent Korcia etc.

Florin Niculescu este de asemenea un pasionat al proiectelor simfonice, care i-au prilejuit apariții alături de The National Orchestra of Lille (France), The National Orchestra of Lyon (Franța), London Royal Philarmonic Orchestra (Anglia), Kristiansand Symphony Orchestra (Norvegia), Orchestra Filarmonicii George Enescu (România) etc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro