Sari direct la conținut

Lansarea volumului: Povestea maidanezului Leutu de Vintila Mihailescu 

HotNews.ro
Povestea maidanezului Leutu de Vintila Mihailescu , Foto: Cartier
Povestea maidanezului Leutu de Vintila Mihailescu , Foto: Cartier

Volumul Povestea maidanezului Leuțu. Despre noua ordine domestică şi criza omului, de Vintilă Mihăilescu, aparut recent la Editura Cartier 2013, Colecţia Cartier Antropologic va fi lansat vineri, 13 decembrie 2013, ora 18.00, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Alaturi de autor, la evenimentul de lansare vor participa in calitate de invitati : Liviu Chelcea, Liviu Gaiță, Bogdan Iancu, Carmen Strungaru. Discutiile pe marginea volumului vor fi moderate de Vasile Ernu.

„…ne ferim de ei, dar îi apărăm de hingheri, îi considerăm un pericol, dar îi hrănim dacă sînt prin preajmă, îi iubim, dar le abandonăm, la o adică, puii, îi considerăm „persoane”, dar ne adormim conștiinţa dacă sînt eutanasiaţi cum trebuie… S-ar putea vorbi astfel de o stare de disonanţă socială, care vizează o stare de contradicţie ce nu mai este doar între membrii societăţii, ci traversează (aproape) fiecare individ în parte.”

Vintilă Mihăilescu

Vintilă MIHĂILESCU (n. 1951) este licenţiat și doctor în psihologie al Universităţii din București.

A fondat, în 1990, Societatea de Antropologie Culturală din România, a fost profesor invitat la numeroase universităţi din Europa, iar în prezent este profesor de antropologie și director al Școlii Doctorale de pe lîngă Școala Naţională de Studii Politice și Administrative din București. Colaborator permanent al revistei Dilema veche. A fost, între 2005 și 2010, director general al Muzeului Ţăranului Român. Specializat în comunităţi rurale, a publicat în 1999, la Editura Paideia, Fascinaţia diferenţei, în care rezumă și comentează douăzeci de ani de teren în nordul Gorjului. Au urmat Socio-hai-hui.

O altă sociologie a tranziţiei (Paideia, 2000), Vecini și Vecinătăţi în Transilvania (Paideia, 2002), Socio-hai-hui prin arhipelagul România (Polirom, 2006), Antropologie. Cinci introduceri (Polirom, 2007), Cotidianul văzut de aproape. Etnografii urbane (Polirom, 2010), Sfîrșitul jocului (Curtea Veche, 2012) și Scutecele naţiunii și hainele împăratului (Polirom, 2013). A editat, de asemenea, volume de specialitate în Belgia, Franţa, Canada și Germania, o selecţie din articolele sale apărute în Dilema veche fiind publicată și în Serbia. În ultima vreme, interesele sale de cercetare se îndreaptă spre antropologia urbană și cultura materială.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro