Craciunescu – festival de voiosie cu teatru, jazz si colinde
Intre 13 si 18 decembrie, la Acuarela (strada Polonă, 40) are loc festivalul de voiosie cu teatru, jazz si colinde Craciunescu, editia de Craciun a festivalului de vara din GradinAcuarela – Gradinesco. Acuarela tine deschisa mansarda timp de sase zile de sarbatoare pentru jazz, colinde si teatru de Craciun. Jazzisti si actori care iubesc Craciunul vin la noi in mansarda sa ne ofere o atmosfera voioasa de sarbatoare.
Colinde reinterpretate de prietenii nostri din lumea jazz-ului, teatru ghidus de sarbatoare, laptic cu miere si rom, cozonac si prajiturele preparate in casa, toate bune si perfecte pentru Craciunescu!
Rezervarile se fac la numarul de telefon 0745 662 889.
Support Artist Fee
20 lei/ Ziua 2, Ziua 4, Ziua 5, Ziua 6
30 lei/ Ziua 1/ Ziua 3
Programul evenimentelor:
ZIUA 1 CANTECE DE CRACIUN Vineri, 13 decembrie
Opening Night
19:00 Corul Sound
20:00 3 CIRCLES (Viorica Pintilie, Jimmy Cserckesz si Gabriel Balasa)
Corul SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene. Avand o componenta elastica, grupul coral SOUND abordeaza cu succes si entuziasm creatii medievale, contemporane, dar si lucrari din zona divertismentului muzical. SOUND-ul a adunat in palmaresul sau numeroase deplasari in strainatate, insemnand participari la festivaluri, concursuri si turnee artistice sau umanitare.
3 Circles
Viorica Pintilie este pe scena de la 15 ani, a absolvit Scoala de Muzica in Chisinau, iar in prezent este masteranda la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia de Jazz. A participat la Festivalul de Jazz de la Targu Mures si la Sibiu Jazz Fest si a lasat multe zambete pe chipurile celor care au fost la concertele ei.
Adalbert Jimmy Cserkesz a studiat la Budapesta cu renumitul chitarist Babos Gyula. A colaborat cu mai multi artisti si trupe: Joe Bartmes, Erwin Deintzer, Luiza Zan, Sorin Romanescu, Sebastian Burneci, Mandela Gajol, Rick Condit, Tavi Scurtu, Gabriel Balasa, Raul Kusak, Urma, Blanoz, Cuantune, Ipse, Sensor, Tunderground. In 2009, devine membru formatiei Urma cu care a produs cel de-al patrulea album intitulat „Lost End Found” si au sustinut concerte in lume unde au creat un fanbase numeros: Budapesta, Paris, Londra, Berlin, etc.
Gabriel Balasa a studiat percutia de la varsta de 9 ani si i-a placut atat de mult incat a ajuns sa cante la instrumente exotice, abordand un stil afro, latin, oriental si chiar samba. A colaborat cu Vama, Byron, Barbarossa, Blue Nipple Boy.
ZIUA 2 TEATRU CRACIUNESC Sambata, 14 decembrie
20:00 Probleme la Mansarda
Distributie – Iasmina Petrovici, Geo Visan, Sabina Gradinaru
Text – Geo Visan
Regie – Sabina Gradinaru
Psihiatrul Paul Negacevski are o viata relativ normala pana cand, intr-o zi, pe usa cabinetului sau intra doua paciente cu totul speciale: Ofelia, o soprana stapanita de un puternic trac de scena si Hilda, o pictorita vaduva care traverseaza o perioada stranie, plina de intamplari iesite din comun. Linistea doctorului devine o chestiune de domeniul trecutului in momentul in care acestea intra ca un tavalug in viata sa personala.
ZIUA 3 CANTECE DE CRACIUN Duminica, 15 decembrie
20:00 Singurul concert de Craciun Maria Raducanu
Maria Raducanu s-a nascut intr-un orasel din Moldova, Romania. Se considera o „simpla” cantareata. A studiat vioara cu tatal ei, profesor de muzica si chitara de una singura. Intre anii 1984-1992 a participat la toate concursurile si festivalurile importante din tara, in calitate de compozitoare si interpreta de piese tinand de sfera jazz-ului – de fiecare data a fost rasplatita cu premii si distinctii maxime, salutata de public, elogiata de critica de specialitate. Intre 1993 si 2000, Maria a cantat cu totul sporadic. Incepand cu ianuarie 2000, revine in viata de club si festivaliera din Bucuresti si din tara, impunandu-se ca o prezenta artistica de prim ordin. A colaborat cu majoritatea muzicienilor de jazz din Romania (Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Pedro Negrescu, Mihai Iordache, Eugen Nichiteanu, Sorin Terinte, Puiu Pascu etc.) si cu personalitati ale jazz-ului occidental (intre care Maurice de Martin, Jan Roder/Germania, Ben Abarbanel-Wolff, Colin Stetson, Ryan Sawyer, Jeremy Wells/SUA).
ZIUA 4 TEATRU CRACIUNESC Luni, 16 decembrie
20:00 Poveste pentru oameni mari
Distributie: Mihaela Radescu, George Rotaru, Iasmina Petrovici, Sabina Gradinaru
Regie: Andreea Iacomita
Miscare scenica: Mihaela Culda
Text: Sabina Gradinaru
Scrisa de Sabina Gradinaru, piesa de teatru „Poveste pentru oameni mari” (regie: Andreea Iacomita, miscare scenica: Mihaela Culda) urmareste firul subiectiv al amintirilor unei fete autiste care invita privitorul in interiorul unui Univers simplu si cinstit, complicat de intentiile ascunse ale adultilor.
Este un spectacol despre neadevarurile pe care ni le asumam in speranta de a ne salva, dar care, in final, ajung sa distruga tot ce avem mai valoros.
„Poveste pentru oameni mari” este o productie Teatrul de Nisip si 27zero3 Creative Group.
ZIUA 5 CANTECE DE CRACIUN Marti, 17 decembrie
PENTRU PRIMA DATA IMPREUNA
Andreea Tincea – voce
Valentin Humita – pian
Duo de pian classic jazz si voce la granita dintre stiluri muzicale, Andreea Tincea si Valentin Humita concerteaza pentru prima data in mansarda Acuarela intr-o colaborare muzicala tematica: seri de iarna sub acelasi cer.
Andreea Tincea este vocea proiectului de fusion punk jazz LOUNGERIE II si membra a colectivului experimental Abator Industries.
Valentin Humita este un cunoscut pianist de jazz, elev al maestrului Jonny Raducanu. A facut parte din linia de profesori care au condus sectia de Jazz din cadrul Scolii Populare de Arte din Bucuresti.
ZIUA 6 CANTECE DE CRACIUN Miercuri, 18 decembrie
Closing Night
PUMPKIN
Catrinel Bejenariu – voce
Adi Neacsu – contrabas
Paolo Profeti – sax
Catrinel Bejenariu, actrita, intre anii 2009 si 2011 a fost membru al formatiei Urma, in prezent vocalul Butterflies in My Stomach. A mai cantat alaturi de Slang, Excentric Blues Band si l’Orchestre de Roche.
Paolo Profeti a studiat saxofonul cu maestri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper si Mauro Negri, si a colaborat in proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. In prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta castigatoare a premiului “Best Italian band of the year” in “TOP JAZZ 2012” tinut de revista italiana Music Jazz. Dintre colaborarile de pe scena romaneasca, mentionam Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Catalin Milea, Ciprian Pop.
Adrian Neacsu este contrabasist si face parte din multe proiecte de jazz, dar nu numai. A avut contact cu scene mari atat national cat si international (Sala Palatului, Bestfest, Peninsula, Szighet, etc), este fondatorul unui grup de jazz – Earth Wind and Drums care mai apoi s-a transformat in The Good News, cu ocazia GHIJF 2013. A participat cu proiectul The Good News feat. IORDACHE la Green Hours International Jazz Fest si in prezent colaboreaza cu Mihai Iordache, Ghassan Bouz (Liban), Paolo Profeti (Italia), Tavi Scurtu, Alexandru Kocsis, Ana-Cristina Leonte, Albert Tajti si altii si pregateste lansarea unui disc care va fi lansat cel mai probabil la inceputul anului 2014.
Craciunescu este un mini-festival de teatru, jazz si colinde care isi propune sa creeze o atmosfera de Craciun alaturi de jazzisti si actori. Editia de Craciun aduce in mansardaAcuarela colinde reinterpretate de unii dintre cei mai buni muziceni de jazz de pe scena romaneasca si doua spectacole de teatru: unul cu umor si unul cu fir sensibil.
www.cuimbold.ro