Sari direct la conținut

Sculpturi de Bourdelle, prezentate in programul 'Opera sub clar de… lupa' la Muzeul Colectiilor

HotNews.ro

Programul ‘Opera sub clar de… lupă’ având ca subiect o serie de sculpturi de Antoine Bourdelle aflate în Colecţia Simu, continuă duminică la Muzeul Colecţiilor de Artă, în organizarea Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).

Potrivit Agerpres, prezentarea se va concentra asupra creaţiilor realizate de Antoine Bourdelle prezente în Colecţia Simu, însă se vor face referiri şi la alte lucrări create de artişti influenţaţi de sculptorul francez, precizează comunicatul Biroului de presă al MNAR.

Participarea la acest program se face plătindu-se doar biletul de intrare în muzeu (15 lei întreg, 7,5 lei redus) fără taxa de ghidaj obişnuită, înscrierea realizându-se doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 25 octombrie, ora 16,00.

Programul ‘Opera sub clar de … lupă’ îşi propune să ofere informaţii despre istoria sculpturilor şi despre autorul lor (ce reprezintă pentru istoria artei, cum se raportează sculpturile alese la ansamblul operei sale) în cadrul unei analize stricte a obiectelor (subiect, compoziţie, simbolism).

Colecţia Elena şi Anastase Simu cuprinde lucrări de pictură, grafică, sculptură românească şi europeană. Un loc aparte este ocupat de cele două busturi ale soţilor Simu realizate de Antoine Bourdelle, care a avut un rol deosebit de important în configurarea colecţiei. Anastase Simu l-a cunoscut pe Bourdelle în anul 1913, cu prilejul comandării unui bust pentru soţia sa. Timp de şaisprezece ani prietenia dintre cei doi s-a concretizat în achiziţionarea a numeroase lucrări de sculptură de către Anastase Simu.

Muzeul Colecţiilor de Artă, unic în peisajul cultural românesc, reuneşte în spaţiile unei clădiri de patrimoniu – Palatul Romanit – o serie de colecţii valoroase de obiecte de artă dintre cele mai diferite, donate de-a lungul timpului de diverşi colecţionari, personalităţi ale vieţii culturale româneşti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro