Sari direct la conținut

Supraviețuitor Colectiv căruia medicii germani i-au găsit patru infecții ascunse de spitalul din România, după clasare: „Contestăm. Apoi ne vedem la Strasbourg”

HotNews.ro
Tragedia din clubul Colectiv, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Tragedia din clubul Colectiv, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marvin Nicodemus, a cărui prietenă a fost rănită în Colectiv și a murit apoi într-un spital din Germania, spune pentru HotNews.ro că va contesta decizia și e hotărât să meargă până la capăt în acest caz. Medicii germani i-au descoperit patru bacterii pe care Spitalul Universitar din București nu le comunicase. 

Joi, 8 august 2024, HotNews.ro a publicat informația că al doilea dosar Colectiv, cel legat de culpa medicală și de transferul pacienților răniți în străinătate, a fost clasat.

Unul dintre tinerii răniți în incendiu, germanul Marvin Nicodemus, a reacționat pentru HotNews.ro a doua zi după clasare.

Așa cum arată și o investigație Libertatea din anul 2020, Nicodemus a ajuns în țara natală după ce familia sa s-a ocupat de transport. Și pentru el, și pentru prietena sa, rănită și ea grav în incendiu. Însă Andreea Ștefan a decedat în Germania. Marvin a stat în comă și, după 98 de zile de spitalizare, a fost externat.

Însă medicii germani i-au găsit patru infecții nosocomiale pe care Spitalul Universitar din București nu le declarase.

„Nu sunt surprins că s-a întâmplat asta”, spune Marvin în legătură cu clasarea dosarului. 

„Ne așteptam. E o altă încălcare a drepturilor publicului din România. Procuratura are sângele oamenilor nevinovați pe mâini. Toți știm adevărul despre ce s-a întâmplat atunci”, adaugă el. 

„Voi duce cazul în afara României”

„Am vorbit deja cu avocații mei și vom contesta cu siguranță decizia. Mai întâi, în România”, menționează Marvin Nicodemus.

„Dacă aceștia vor respinge contestația, voi duce cazul în afara României, la o instanță unde statul nu va putea să pună mâinile pe decizie”, continuă el.

„E o vorbă care spune că «vezi mereu oamenii de cel puțin două ori în viață». Așa că ne vedem la Strasbourg”, a conchis germanul, despre care sursele ziarului Libertatea spuneau că a avut atunci șansa unei plecări rapide din România. 

Corectură: Într-o versiunea anterioară a acestui text, Marvin Nicodemus s-a referit la Haga. În realitate, el se referea la Strasbourg.

Citește și: 

INTERVIURILE HotNews.ro