Sari direct la conținut

Fără restricții pentru Ucraina privind folosirea armelor americane dacă trupele nord-coreene intră în luptă / Câți soldați a trimis Kim Jong Un în Rusia. Anunțul Pentagonului

HotNews.ro
Fără restricții pentru Ucraina privind folosirea armelor americane dacă trupele nord-coreene intră în luptă / Câți soldați a trimis Kim Jong Un în Rusia. Anunțul Pentagonului
Kim Jong Un, alături de soldați nord-coreeni, în timpul unei inspecții la o bază de antrenament din Coreea de Nord (Credit foto: STR / AFP / Profimedia)

Ucraina nu va avea noi restricţii cu privire la utilizarea armelor americane împotriva forţelor nord-coreene în cazul în care acestea ar intra în luptă împotriva forţelor ucrainene, a declarat luni Pentagonul, care a estimat că aproximativ 10.000 de soldaţi nord-coreeni au fost desfăşuraţi în estul Rusiei pentru antrenamente, transmit Reuters și AFP.

„O parte dintre acești soldați s-au apropiat deja de Ucraina și suntem din ce în ce mai îngrijorați că Rusia intenționează să folosească acești soldați în luptă sau pentru a sprijini operațiunile de luptă împotriva forțelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, la granița cu Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Anterior luni, secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că unităţi militare din Coreea de Nord au fost desfăşurate în regiunea Kursk din Rusia, unde forţele ucrainene au cucerit zeci de localități după o ofensivă surpriză lansată în vară.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a refuzat însă să confirme prezenţa forţelor nord-coreene în Kursk. „Este probabil ca acestea să se deplaseze în acea direcţie spre Kursk. Dar nu am mai multe detalii încă”, a spus Sabrina Singh.

Pentagonul: 10.000 de soldați nord-coreeni trimiși să se antreneze în Rusia

Coreea de Nord a trimis aproximativ 10.000 de soldați pentru a se antrena în Rusia, a mai informat oficial luni Departamentul american al Apărării, revizuind o estimare anterioară de 3.000 de soldați nord-coreeni.

„Credem că Republica Populară Democrată Coreeană a trimis aproximativ 10 000 de soldați pentru a se antrena în estul Rusiei”, ceea ce va duce „probabil” la „o consolidare a forțelor ruse în apropierea Ucrainei în următoarele săptămâni”, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, folosind numele oficial al Coreei de Nord.

Kremlinul a respins informațiile inițiale privind o desfășurare de trupe nord-coreene pe front ca fiind „știri false”. Dar Putin nu a negat joi că trupele nord-coreene se află în prezent în Rusia și a declarat că este treaba Moscovei cum să pună în aplicare un tratat de parteneriat cu Phenianul.

Șeful cancelariei prezidențiale de la Kiev a declarat luni că sancțiunile nu ar fi un răspuns suficient la implicarea Coreei de Nord în război și a cerut mai multe livrări de arme occidentale către Kiev.

„Trupele nord-coreene sunt deja în regiunea Kursk. Aceasta este o escaladare. Doar introducerea de sancțiuni nu este suficientă. Avem nevoie de arme și de un plan clar pentru a preveni implicarea extinsă a Coreei de Nord în războiul din Europa”, a declarat Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, pe X.

El a adăugat că aliații occidentali ai Ucrainei ar trebui să răspundă ferm, deoarece „inamicul înțelege (doar) forța”.

Forțele ucrainene au organizat o incursiune majoră în Kursk în luna august și rămân prezente cu trupe în regiunea rusă de la graniță.


INTERVIURILE HotNews.ro