Sari direct la conținut

O doctoriță româncă, plecată în Marea Britanie și care a revenit în România îl înfruntă direct pe Călin Georgescu: „Ce vă face să credeți că eu nu îmi iubesc țara? De ce credeți că m-am întors? Să pun o cărămidă aici, dar nu cu prețul libertății”

HotNews.ro
O doctoriță româncă, plecată în Marea Britanie și care a revenit în România îl înfruntă direct pe Călin Georgescu: „Ce vă face să credeți că eu nu îmi iubesc țara? De ce credeți că m-am întors? Să pun o cărămidă aici, dar nu cu prețul libertății”
Călin Georgescu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

„Mă îngrijorează că Călin Georgescu are doar vorbe și nici o soluție concretă, că spune atâtea prostii cu atâta seninătate, că își bagă nasul în toate domeniile, când noi știm cât de greu este să stăpânești bine un singur domeniu”, spune medicul.

  • Doctorița se adresează votanților lui Georgescu, rugându-i să realizeze că „direcția Rusia” va fi devastatoare. „Odată alunecați într-o asemenea direcție, poate lua o viață de om să ne întoarcem. De aceea, va fi o nouă migrare masivă. Nu mâine, dar poimâine, da”.

„În înspăimântătoarea dimineață de 25 noiembrie în care s-au confirmat temerile din seara lui 24, m-am dus la serviciu cu întrebarea: Tu unde emigrezi? Și mulți colegi știau exact unde. Nici o opțiune nu a fost spre est. De ce oare?”, își începe doctorița scrisoarea, trimisă postului de Radio Europa FM.

Jurnalistul Vlad Petreanu le-a spus oamenilor că va face o excepție. În radio, care e un mediu alert, rareori vorbești 5 minute, ca realizator. De data asta, el a ales să citească cap-coadă scrisoarea doctoriței românce, școlite în țară, plecată apoi în Marea Britanie și care a revenit în România.


„Un personaj construit să răspundă tuturor nostalgiilor”


După povestirea episodului din dimineața zilei de 25 noiembrie, de la spital, doctorița continuă:
„Este bine că românii au arătat politicienilor că vor altceva. Doar că alternativa partidelor extremiste și a lui Călin Georgescu este mult mai periculoasă decât ce avem astăzi. România a mers prea încet pe calea democrației. Trebuia să fim mai departe, dar corupția ne-a ținut pe loc. Asta se pare că ne-a ajuns la os și la asta vrem cu toții să spunem NU! Dar un personaj construit să răspundă tuturor nostalgiilor: după Ceaușescu, dupa legionari, etc, ne-a zăpăcit de tot”.


Problema nu e direcția, care e bună, ci viteza, spune medicul


„Acum noi uităm că suntem pe direcția bună, doar că mergem prea încet și vrem să schimbăm direcția? Spre ce? Spre un model rusesc care aduce tortură și moarte oricui i se împotrivește? Spre niște modele de state care își urmăresc cetățenii și în gaură de șarpe?”


„A fost bine în timpul comunismului? Ce v-a fascinat pe cei care l-ați trăit? Cozile la alimente, delicatesele de pe rafturi: conserve de pește, tocana de legume, marmelada și niște dropsuri de sticlă? Asta îmi amintesc. Sau închisorile comuniste și statul pe furiș la radio Europa Liberă?”, a scris medicul.


„Și cu Georgescu președinte / AUR / Șoșoacă etc și cu o slujbă în străinătate nu se poate, va fi de ales: ori una, ori alta!”


„Acum suntem în Europa liberă: ne sunt recunoscute diplomele în străinătate, avem dreptul să muncim oriunde în comunitatea europeană și mulți ne-am făcut o casă în acest fel, doar că uite! nu mai facem legătura între lucruri! Și cu Georgescu președinte/ Aur/ Șoșoacă etc și cu o slujbă în străinătate nu se poate, va fi de ales: ori una, ori alta! Nu mâine, dar poimâine da”.


„Problema este că alunecările întotdeauna au început încet: și alunecarea în nazism în Germania și în legionarism la noi, comunism în Rusia etc”.


„Atâta îi trebuie unui regim totalitar – să pună japca pe oameni, după aia, cu puterea în mână, face ce legi vrea ca să stăm noi cuminței și să ne ținem gura!”


„Doar 35 de ani au trecut după un asemenea episod care a durat aproape 50 de ani! Ați uitat deja? Nu v-a spus nimeni, celor mai tineri? Nu ați citit nicăieri? Nu v-a interesat, v-a fost bine! Uitarea și ignoranța sunt mecanismele prin care istoria se repetă!”.


Motivele pentru care o îngrijorează Călin Georgescu


„Odată alunecați într-o asemenea direcție, poate lua o viață de om să ne întoarcem. De aceea, va fi o nouă migrare masivă. Nu mâine, dar poimâine da”, a scris doctorița în mesajul său.


„Mă îngrijorează că are doar vorbe și nici o soluție concretă, că spune atâtea prostii cu atâta seninătate, că își bagă nasul în toate domeniile, când noi știm cât de greu este să stăpânești bine un singur domeniu, că doar nevasta lui are dreptul la cezariană, că nici apa nu mai e H2O, că vorbește cu extratereștrii, că nu vor mai fi partide politice, că vom comunica prin telepatie, că va trebui să ne vindecăm singuri: vă doresc Succes! Eu fug ca de dracu”.


„Cred că marea majoritate dintre noi are o problemă că Ghiță și Vasile se pot pupa pe stradă. Dar n-avem decât să luăm poziție, dacă suntem liberi putem, doar să nu ne fie lene. Pe când cu pumnul în gură, într-o dictatură, vom tolera lucruri mult mai grave. Ne este dor de credința adevărată, de bunul simț?

Dar cine ne împinge să punem gresie si faianță duminica? Nato, UE sau propria lăcomie? Cel puțin de când suntem mai umblați prin lume, numărul de flegme de pe trotuarele noastre, inclusiv a marilor orașe, a scăzut considerabil.


„Călin Georgescu pare un tip ok, elegant, când tace!”. Când vorbește, sperie


„Nu-i așa că atunci când a venit pandemia ne-am dat seama cu toții că nu ne era chiar rău înainte de ea? A fost bine când, dintr-o dată în pandemie, nu am mai putut merge la cumpărături, la petreceri, la restaurant, în călătorii? Ați uitat deja? Eu nu! Dar mai puteam să ne criticăm guvernanții. Nici asta n-o să mai putem, mai ales asta”


„Călin Georgescu pare un tip ok, elegant, când tace! Cu cât vorbește mai mult, cu atât este mai sperietoare! L-am ascultat să știți. Și pe el și pe consoartă. Mă așteptam să își schimbe discursul, să nege acum calea în care crede. Calea construită de ani de zile cu <> care știu dedesubturile unui stat, profitând de rețele de socializare insuficient reglementate și de naivitatea noastră care nu analizăm suficient informațiile cu care suntem bombardați”.


„Ce vă face să credeți că eu nu îmi iubesc țara?”


„Și știu ce înseamnă să nu respiri în țara ta, e greu, dar n-o să am încotro. Ce vă face pe voi, iubitorii de Șoșoacă și de alți extremiști, ce vă face să credeți că eu nu îmi iubesc țara? De ce credeți că m-am întors? Să pun și eu o cărămidă aici, dar nu cu prețul libertății! Oricum, înainte să plec din nou din țară, o să ies în stradă, sper să întâlnesc prieteni”.


„De când e lumea, dar cu atât mai mult în zilele noastre, nici un stat din lumea asta nu mai poate fi strict pe picioarele sale, trebuie să aleagă cu cine se aliază. Naționalismul este oricum, mereu exploatat de cineva”.


„Să nu decidem cu ușurință lucruri de așa mare importanță!”


„E bine că am aflat că nu s-au fraudat alegerile. Dupa 35 de ani de neocomunism, lucrurile s-au mai schimbat, lent, dar s-au schimbat. Dă Doamne să ajungem în viitor în situația în care să votăm un candidat minunat, dar încă n-am ieșit din situația de a vota răul cel mai mic. Să nu decidem cu ușurință lucruri de așa mare importanță! Deșteaptă-te, române…”, își încheie medicul mesajul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro