Alegeri SUA: O republicană apropiată de mişcarea complotistă QAnon a câştigat un loc în Congres
O candidată pro-Trump, apropiată de mişcarea complotistă QAnon, a fost aleasă marţi în Camera Reprezentanţilor din SUA, unde va reprezenta statul Georgia, un bastion republican, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Marjorie Taylor Greene este aproape sigură că va câştiga acest loc în camera inferioară a Congresului SUA, după victoria sa în alegerile primare republicane din august. Ea îşi va începe mandatul pe 3 ianuarie. „Mare victorie în această seară!”, a postat pe Twitter republicana în vârstă de 46 de ani. Preşedintele american Donald Trump a felicitat-o călduros pentru victoria sa în alegerile primare, într-o postare pe Twitter: „Marjorie este solidă în toate privinţele şi nu abandonează niciodată – o adevărată câştigătoare”.
În timpul campaniei sale pentru alegerile primare, Marjorie Taylor Greene s-a revendicat din mişcarea pro-Trump QAnon, care se răspândeşte din 2017 pe reţelele sociale.
Această mişcare de extremă dreapta apără ideea că Donald Trump desfăşoară un război secret împotriva unei secte mondiale formate din pedofili satanişti.
Potrivit adepţilor săi, SUA sunt conduse de decenii de „statul profund”, o organizaţie secretă din care fac parte înalţi responsabili ai guvernului, soţii Clinton, soţii Obama şi clanul Rothschild, puternicul investitor George Soros, vedete de la Hollywood şi alţi membri ai elitei mondiale.
Primele mesaje criptice au apărut în 2017, scrise de un misterios „Q”.
„Q este un patriot”, a declarat Marjorie Taylor Greene în 2017. „Este o oportunitate de-o viaţă de a elimina această cabală de pedofili satanişti şi cred că avem preşedintele care ne trebuie pentru acest lucru”, a adăugat ea.
Ea a mai spus că oamenii albi reprezintă „grupul cel mai maltratat astăzi în SUA” şi a negat că afro-americanii sunt victime ale rasismului în ţară.
„Ştiţi ceva? Rasismul este terminat”, a declarat ea într-un videoclip publicat de Politico. „Negrii au aceleaşi drepturi”, a mai spus ea.
În plus, ea a denunţat o „invazie islamică”, aluzie la alegerea, în 2018, a două femei musulmane în Camera Reprezentanţilor.