Sari direct la conținut

Faze tari: Un miliardar va dărui 9 milioane de dolari unor oameni aleși la întâmplare; Un creier uman „a supraviețuit” 2.600 de ani într-un craniu, iar oamenii de știință cred că au găsit explicația

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Doi pensionari prinși cu zeci de kilograme de cocaină. Cum au fost descoperiți. Traficul de stupefiante nu are limită de vârstă. Poliţiştii italieni au prins în flagrant delict doi sexagenari, soţ şi soţie, care transportau nu mai puţin de 33 de kilograme de cocaină ascunse în maşină. Drogurile aveau o valoare de piaţă de 10 milioane de euro şi ar fi trebuit să ajungă pe piaţa stupefiantelor din Napoli. Poliţiştii au intrat la bănuieli când, în timpul unui control de rutină, au găsit un telefon cu tehnologie de criptare în maşină, telefon cu care bătrânelul ţinea legătura cu traficanţii, fără teama că ar putea fi interceptat, conform Știrile Pro Tv.

Un creier uman „a supraviețuit” 2.600 de ani într-un craniu, iar oamenii de știință cred că au găsit explicația. Oamenii de ştiinţă au descifrat unele dintre secretele din spatele conservării unui creier uman cu o vechime de circa 2.600 de ani, descoperit în York, Marea Britanie. Creierul din Epoca Fierului a fost observat în interiorul unui craniu găsit într-o groapă cu noroi, în timpul săpăturilor din zona Heslington, în 2008. Se estimează că acesta este unul dintre cele mai vechi descoperite în Marea Britanie, datând din perioada 673-482 î.Hr. Când a fost descoperit, oamenii de ştiinţă au fost imediat interesaţi de modul în care ţesutul delicat a fost conservat. Materia cenuşie a fost singurul ţesut moale care s-a conservat în craniu, arată Digi24.

Cea mai mare ”floare-monstru” se află în Indonezia. Rafflesia tuan-mudae, cea mai mare „floare monstru” din lume, a fost descoperită de specialiştii în conservarea mediului în Indonezia. Uriaşa floare, denumită şi floarea-cadavru, are un diametru de 111 centimetri. Precedentul record era deţinut tot de un asemenea exemplar, descoperit în urmă cu câţiva ani tot în Indonezia: floarea avea un diametru de 107 centimetri. Floarea rămâne deschisă timp de o săptămână înainte de a se ofili. Planta a fost denumită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, primul care a descoperit un astfel de exemplar în secolul XIX. Florea imită mirosul unui cadavru în putrefacţie pentru a atrage insectele, potrivit Descoperă.ro.

Ajutoarele Moșului au intrat în vacanţă. A trecut Crăciunul! Şi-au făcut treaba cu brio, toţi copiii sunt mulţumiţi cu darurile pe care li le-au dus, în ajunul sărbătorii, aşa că au şi ei dreptul la vacanţă! Un grup de circa 50 de Moşi Crăciuni din România, SUA, Germania și Danemarca se află într-o binemeritată vizită de relaxare în Israel. “Bătrâneii” se bălăcesc la Marea Moartă, ca să-şi refacă forţele, după lungile curse pe care le-au făcut pentru a împărţi cadourile micuţilor, şi să-şi îmblânzească reumatismele. Vacanţa de patru zile în Ho! Ho! Holyland (n.r. Ţara Sfântă)!, după cum a fost numită de Ministerul Trismului din Israel, chiar le prieşte, scrie Click.ro.

Experiment social inedit. Un miliardar va dărui 9 milioane de dolari unor oameni aleși la întâmplare Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că va dona 9 milioane de dolari unor oameni care îl urmăresc pe Twitter, în cadrul unui „experiment social”. Omul de afaceri va da 1 milion de yeni (9 milioane de dolari) pentru 1.000 dintre cei care îl urmăresc pe Twitter. Cei care vor primi banii vor fi aleși aleator dintre utilizatorii care au distribuit un mesaj postat de Yusaku Maezawa în prima zi a anului 2020. Miliardarul, care urmează să devină primul pasager privat care va călători în jurul Lunii la bordul unei capsule dezvoltate de SpaceX, vrea să testeze prin experimentul social pe care urmează să îl facă, teoria venitului minim universal. El vrea să verifice viabilitatea teoriei potrivit căreia toți cetățenii ar trebui să primească periodic sume de bani fără niciun fel de obligație, notează Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro