Firma fostului primar Adriean Videanu a primit aprobare pentru a construi blocuri de 35 de etaje în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Șoseaua Progresului
Firma fostului primar Adriean Videanu, Titan Mar, în parteneriat cu Beckfield Development, a primit undă verde de la Consiliul General să construiască un ansamblu de blocuri cu până la 35 de etaje pe terenul aflat în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Şos. Progresului. Unul dintre vecini reclamă că proiectul îi afectează proprietatea și cere municipalității să nu-l aprobe în această formă.
Potrivit Planului Urbanistic aprobat, proiectul inițiat de Titan Mar propune 5 clădiri cu înălțimea de până la 35 de etaje , 4 de 20 de etaje, una de 18 etaje și mai multe clădiri mici între ele. Terenul are o suprafață de 45.000 mp. Clădirile propuse vor avea funcțiunea de locuințe, birouri, spații comerciale. Pentru construirea blocurilor este nevoie de autorizație de construire.
Compania Titan Mar este deţinută de Adriean Videanu (49.9967%) şi Mioriţa Videanu (50.0033%), fiecare cu 50% din acţiuni, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Beckfield Development este deţinută de Beckfield Ltd.
Unul dintre vecini, împotriva proiectului
Firma Calor, care deține un imobil în vecinătate cere consilierilor generali să nu aprobe proiectul, invocând că nu are studiu de trafic, iar una dintre suprafețele reglementate se află în litigiu.
”P.U.Z. CALEA 13 SEPTEMBRIE NR.162-164,166/ SOS.PROGRESULUI NR.46 denumit în continuare P.U.Z.”Videanu Towers” afectează proprietatea învecinată a CALOR și se suprapune peste soluțiile urbanistice anterioare inițiate de subscrisa, soluții aprobate prin HCGMB nr.119/29.05.2001 și respectiv materializate prin construirea unor clădiri autorizate în mod legal. Reglementările urbanistice propuse prin P.U.Z. ”Videanu Towers” tratează loturi aflate în litigiu cu Compania Națională C.F.R. SA și respectiv cu Compania CALOR pentru o suprafață de aproximativ 2 hectare . (…) Au fost identificate numeroase elemente ale dezvoltării imobiliare propuse de inițiatori, care traversează și afectează terenul și construcțiile proprietatea subscrisei. Imobilul învecinat al subscrisei urmează a fi afectat grav și iremediabil în cazul aprobării și materializării acestui P.U.Z., inclusiv prin edificarea unor zgârie-nori amplasați la mică distanță față de limita noastră de proprietate, cu retrageri propuse ce nu respectă retragerile minime legale conform Planului Urbanistic General al Municipiului București. Documentația a fost defectuos întocmită cu bună-ștință deoarece : Nu există Studiu de Trafic, nu a fost elaborat niciun Studiu Impact Circulație, nu a fost elaborat niciun Studiu de Însorire, nu se cunoaște numărul de persoane ce urmează a fi relocat în zonă, nu au fost comunicate suprafețele construite pe fiecare funcțiune, nu există breviare de calcul inginerești cu privire la calculul rețelelor de utilități aferente noului orășel ce urmează a fi dezvoltat în zonă , dacă există cotă disponibilă de apă/canal/gaze/curent, nu se cunoaște investiția viitoare pe care trebuie să o suporte municipalitatea în vederea dezvoltării infrastructurii edilitare și rutiere necesare preluării noilor rezidenți”, a postat pe pagina dedicată dezbaterii publice firma Calor.