Sari direct la conținut

Facebook lucrează la un mod de transmitere a mesajelor prin vibrații ale pielii

HotNews.ro

​Cercetătorii de la Facebook testează o tehnologie prin care poți afla ce îți scrie cineva pe rețea fără să mai fie nevoie să te uiți la computer sau la telefon. Facebook vrea să vadă dacă poate dezvolta p tehnică viabilă prin care oamenii pot afla ce le scriu alții, cu ajutorul vibrațiilor pielii. În motivația cercetării se spune că poate fi ”devastator” să nu vezi la timp mesaje trimise de familie sau prieteni.

Compania testează un terminal care seamănă cu o mânecă și care poate transforma cuvintele în vibrații pe care utilizatorul le simte pe braț prin intermediul unor plasturi speciali. Facebook spune că, prin acastă tehnică, oamenii pot afla ce le scriu prietenii atunci când nu au cum să se uite la telefon (în ședințe, la biserică, la cinema, într-o întâlnire sau când duc plase de cumpărături în ambele mâini).

Terminalul la care s-a gândit compania poartă numele de sistem de comunicare lingvistică transcutanată și practic ”transmite pe braț o reprezentare tactilă a cuvintelor spuse sau vorbite”, ceea ce înseamnă că utilizatorii ”vor simți mesajele pe piele” și nu mai este nevoie să se uite la telefon. În engleză terminalul este numit ”transcutaneous language communication (TLC)”

”Folosim antebrațul ca mediu de transmitere fiindcă are o sensibilitate tactilă mai bună decât alte părți ale corpului și este mult mai puțin probabil să deranjeze diverse activități”, spune compania. ”Utilizatorii vor primi mesaje inteligibile simțind stimuli vibrotactili, în loc să fie nevoie să scoată telefonul și să-l privească în momente nepotrivite”.

Cercetătorii au dezvoltat și o aplicație care-i ajută pe utilizatori să înțeleagă ce cuvinte sunt transmise.

Surse; Telegraph, Yahoo News

ARHIVĂ COMENTARII
Ion_Ratiu • 2023-07-02 09:51:38
Ce colonie! Auzi, înaltul reprezentant le dictează legile. Bine, la noi înaltul reprezentant are alt nume și locuiește la ambasadă
12 3
Gambeta • 2023-07-03 11:05:54
B&H este un adevarat butoi cu pulbere, ca mai toate statele desprinse din fosta Iugoslavie. Cu exceptia Sloveniei, unde lucrurile par sa se fi asezat pe un fagas normal, si poate Croatia (dar aici excesele nationaliste sunt inca prezente, chiar daca mai rar, inclusiv in declaratiile presedintelui), toate celelalte state din fosta Iugoslavie par aflate intr-o pauza de recapatat fortele pentru un noua disputa. Din pacate, situatia nu poate fi dezamorsata atat timp cat dialogul si bunele intentii lipsesc. Este foarte clar ca etniile astea nu mai pot convietui impreuna. Se urasc, pur si simplu, iar asta se vede si la vot, cand partide extremiste ajung la putere cu mesaje revansarde.
0 2
INTERVIURILE HotNews.ro