Sari direct la conținut

Business Report: Metrorex reia proiectul tronsonului Iancului – Pantelimon. Ar putea fi gata in 2030; Comertul exterior: Industria auto – singura pe plus. Importurile au crescut intr-un ritm cu 3,5 procente mai mare decat exporturile – deficitul comercial intra in zona de avari; Inca un an cu scaderi pentru print. Vezi ce spune raportul de analiza Media Fact Book.

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Metrorex reia proiectul tronsonului Iancului – Pantelimon. Ar putea fi gata in 2030. Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, Regiunea Bucuresti – Ilfov, aflat in dezbatere publica, contine proiectele Metrorex SA, inclusiv Sectiunea Iancului – Pantelimon, avand ca orizont de realizare anul 2030, au declarat pentru Economica oficialii Metrorex. Potrivit lor, Metrorex SA va accesa pentru aceasta sectiune fonduri europene nerambursabile in cadrul urmatorului program operational. In martie, un reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene declara ca Magistrala 5 de metrou, in curs de executie pe tronsonul Raul Doamnei – Eroilor, se va opri la statia Iancului si nu va mai fi construita pana in zona Pantelimon, asa cum prevedea proiectul initial.

Comertul exterior: Industria auto – singura pe plus. Importurile au crescut intr-un ritm cu 3,5 procente mai mare decat exporturile – deficitul comercial intra in zona de avarie. Deficitul comercial a urcat la 2.787,5 milioane euro dupa primele patru luni ale anului, valoare cu 38% mai mare decat in aceeasi perioada din anul precedent ( 836,2 milioane euro a fost deficitul pe aprilie 2016). Gradul de acoperire a importurilor pe baza exporturilor realizate s-a mentinut, totusi, peste pragul de 90%, fiind inca usor peste cel consemnat in 2015. In prima treime din 2016, importurile au crescut intr-un ritm cu aproape trei procente si jumatate mai mare fata de exporturi (7,8% fata de 4,4%, la valori exprimate in euro). Fapt notabil, prin inversarea de tendinta in raport cu luna precedenta, ritmurile au crescut la +6,9% la export si +9,8% la import in aprilie 2016 fata de aceeasi luna a anului precedent, anunta Curs de Guvernare.

Inca un an cu scaderi pentru print. Vezi ce spune raportul de analiza Media Fact Book. Media Fact Book este un raport de analiza a pietei romanesti de media si publicitate realizat anual de agentia Initiative. Piata de media din Romania a crescut in 2015 cu 6%. Este cea mai mare crestere din ultima perioada si conform Media Fact Book se estimeaza ca si in anul 2016 vor fi cresteri de 6%. Piata de media din Romania va atinge in 2016 un consum estimat de 351 mil.euro. Este o tendinta de consolidare a pietei si se confirma astfel cresterea increderii companiilor in revenirea consumului pe o panta ascendenta, anunta Capital.

Mazzanti Evantra Millecavalli – Supercar pur-sange italienesc. Mazzanti, o companie de nisa din Italia, vrea sa zdruncine putin lumea supercarurilor. Acestia au lansat modelul Millecavalli, o versiune extrema a lui Evantra. Modelul, dupa cum sugereaza si numele, produce 1.000 CP si astfel devine cel mai puternic model produs pana acum in Italia. Mazzanti Evantra Millecavalli are sub capota un motor V8 bi-turbo de 7,2 litri care produce 1.000 CP si 1.200 Nm, resurse care merg catre puntea spate cu ajutorul unui transmisii secventiale cu sase rapoarte, relateaza Auto-Bild.ro.

Dai in plata, scapi de impozit doar o data in viata. Romanii care nu si-au mai putut plati ratele la banci si au vrut sa returneze apartamentul la banci apartamentul, s-au trezit ca au de achitat sume mari atat pentru plata impozitului, cat si pentru onorariile notariale. Ministerul Finantelor propune o solutie. Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a anuntat ieri ca se lucreaza la un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal astfel incat debitorii care apeleaza la darea in plata sa fie scutiti de impozitul aferent transferului de proprietate. De aceasta facilitate se poate beneficia insa, o singura data in viata. „Subiectul este inca in discutii la Ministerul Finantelor Publice. In acest moment lucram la o versiune in care sa avem o exceptie pe o proprietatea supusa regimului de dare in plata, anunta Romania Libera.

Piraeus Bank Romania a trecut pe profit. Piraeus Bank Romania a inregistrat un profit net a fost de circa un milion de euro in primul trimestru al anului 2016. In trimestru intai din 2015 banca avea pierderi de 17 milioane de euro. Rata fondurilor proprii totale a crescut la 17,5% in trimestrul I din 2016 fata de 12,1% in trimestrul I al anului 2015. Depozitele clientilor au inregistrat o valoare de 861,6 milioane de euro, constanta fata de sfarsitul anului trecut, dar in scadere cu 14% fata de primul trimestru al anului 2015. Valoarea bruta a portofoliului de credite a fost de cca. 800 milioane de euro, in scadere cu 3% fata de sfarsitul anului 2015. Raportul credite brute/depozite a fost de 0.92 la 31 martie 2016, in usoara crestere fata de finele anului 2015, cand raportul a fost de 0.89. Pentru 2016, Piraeus Bank vizeaza dublarea volumului de credite noi pe zona de IMM & corporate si o triplare a volumului pe retail, prin dezvoltarea unor produse de creditare avantajoase adaptate nevoilor clientilor, declara Economica.

Legea hipermarketurilor – adoptata: Constangerile la care sunt obligati marii retaileri si oportunitatea momentului pentru producatorii autohtoni. Legea care ii obliga pe comercianti sa expuna la raft, pentru anumite categorii de produse, 51% produse romanesti a fost adoptata, miercuri, de Camera Deputatilor, for decizional. Actul normativ se refera la marii retaileri: regula „lui 51%” nu se aplica retailerilor cu afaceri mai mici de 2 milioane de euro anual. Proiectul votat miercuri are insa mize mult mai mari : – pe de o parte, marilor retaileri li se restrang instrumentele de forta prin care isi impuneau drepturi care-i favorizau in fata micilor producatori (termene foarte lungi la plata catre acestia amarfurilor vandute, mai multe tipuri de taxe pentru prin care conditionau preluarea marfurilor etc) – pe de alta parte legea e o importanta oportunitate de afaceri in comert, de care pot profita producatorii autohtoni – fireste, cei care au viziune si care pot respecta standarde atat de calitate cat si de cantitate. Legea, adoptata fara voturi „impotriva”, 293 de deputati votand „pentru”, urmeaza sa fie trimisa presedintelui spre promulgare, scrie Curs de Guvernare.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro