Sari direct la conținut

Utile: Dieta cu pere! Topeste kilogramele si te apara de boli; Sapte tipuri de dureri periculoase. Nu le ignorati; Berea, ajutor de nadejde in lupta cu insomnia

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce sa faci ca sa nu te mai simti niciodata obosita. Nu exista zi in care sa nu auzi pe cineva care sa se planga ca este obosit. De multe ori, oboseala este justificata, o zi grea la munca, probleme acasa, dar de cele mai multe ori discutam de obiceiuri care ne lasa fara energie: ceea ce mancam, cat ne odihnim, cum tratam problemele emotionale etc. Schimba-ti dieta! Ia micul dejun in fiecare zi chiar daca nu ti-e foame. Cerealele servite dimineata ne ajuta sa scadem hormonul stresului – cortizolul. Mananca o data la 3-4 ore. Mesele mici si dese ne ajuta sa mentinem stabil nivelul zaharului din sange. Mai multe fibre in alimentatie inseamna mai multa energie (fasole, mere, spaghete integrale). Hidrateaza-te. Deshidratarea face ca sangele sa se ingroase si inima ta sa faca eforturi substantiale pentru a pompa mai tare sange citre tesuturi. Asta se traduce in oboseala. Redu consumul de cafea sau renunta la cafea dupa ora pranzului, scrieUnica.ro.

Dieta cu pere! Topeste kilogramele si te apara de boli. O sursa bogata de vitamine, antioxidanti si minerale, perele sunt foarte benefice pentru organism. Aceste fructe sunt recomandate in numeroase afectiuni. Dintre acestea amintim: alergii, constipatii, diabet, colesterol. Perele contin acid citric, pectina, uleiuri esentiale, caroten, tanin, carbohidrati, fructoza, potasiu, vitamina B, vitamina C, magneziu, fier, zinc, boron, acid folic, fibre nutritionale etc si multe alte substante benefice pentru organism. In plus, perele au putine calorii (80-90 la suta de grame), asa ca, din acest motiv si nu numai, nutritionistii spun ca sunt ideale in curele de slabire. Includerea perelor in dieta, in locul alimentelor bogate in acizi grasi, poate micsora nivelul de grasimi si de colesterol din organism. In plus, in acest mod se reduce si riscul aparitiei altor boli, anuntaClick.

Remediul antic pentru scaderea colesterolului. Atunci cand alimentatia este bogata in grasimi animale, colesterolul nociv creste, astfel ca se depune treptat pe vasele de sange, ducand la ingustarea lor. De aici si pana la dezvoltarea unor afectiuni cardiovasculare si cerebrale nu mai este un pas mare. De aceea, este important sa iti supraveghezi alimentatia zi de zi, sa renunti la stilul sedentar si sa incerci sa consumi mai putine grasimi animale. Pe langa aceasta regula de alimentatie, urmeaza si sfaturile chinezilor antici pentru scaderea colesterolului. Acest remediu traditional chinezesc este utilizat de secole, astfel ca a devenit popular in tratarea acestei probleme de sanatate. O alta veste buna este ca nu provoaca reactii adverse, ceea ce inseamna ca poti sa apelezi la el cu incredere, informeazaDivahair.ro.

Sapte tipuri de dureri periculoase. Nu le ignorati! Durerile in piept tradeaza boli de inima sau plamani, durerile de cap-de la tulburari menstruale la tumori, durerile lombare ascutite- pietre la rinichi, iar cele de picioare- diabet sau cheaguri de sange. Durerea este o stare de disconfort prin care organismul incearca sa semnaleze o boala. Exista o scala a durerii- usoara, moderata si severa. Primul stadiu, durerea usoara corespunde, pe o scala de la 1 la 10, nivelului 1-3 si este o simpla jena. Durerea moderata (intervalul 3-7) afecteaza concentrarea, iar durerea severa (de la 7 la 10) este insuportabila, scrieDoctorulZilei.ro.

Berea, ajutor de nadejde in lupta cu insomnia. Insomnia este o boala care ataca din ce in ce mai multe persoane. Statisticile arata ca una din trei persoane se confrunta cu aceasta afectiune, printre acestea numarandu-se chiar si copii. Nutritionistii considera ca un rol important in calitatea somnului il joaca si alimentatia, iar berea poate combate aceasta afectiune. Insomnia nu trebuie ignorata, atentioneaza specialistii care le recomanda persoanelor care se confrunta cu aceasta afectiune sa isi schimbe modul de viata. Pe langa prezenta unei patologii, viata stresanta, consumul excesiv de cofeina si alcool, regimul de viata dezordonat sau dependenta de droguri si alimentatia reprezinta un factor foarte important in profilaxia si tratamentul insomniei, anuntaLibertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro