Sari direct la conținut

Business Report: Radu Timis: "Masurile bune n-au fost duse mai departe. Totul merge pe cumetrii"; Ce trebuie sa faci sa ajungi sa castigi 1.000 de euro intr-o banca romaneasca; Cat va costa ramanerea cu orice pret a Greciei in zona euro?

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Radu Timis: „Masurile bune n-au fost duse mai departe. Totul merge pe cumetrii”. La 53 de ani, omul de afaceri Radu Timis poate spune ca, din punct de vedere profesional, si-a indeplinit cel mai important obiectiv din viata: a creat un business care a devenit model pentru multi antreprenori din Romania. Potrivit editiei din 2014 a Top 300 Capital, Radu Timis detine o avere estimata la 58-60 de milioane de euro, iar cea mai mare parte din ea se datoreaza celebrei sale afaceri cu mezeluri Cris-Tim. De mai bine de 20 de ani de cand a pasit in lumea antreprenoriatului, Timis a trecut prin numeroase incercari, dar s-a bucurat si de multe reusite. Omul de afaceri spune ca fiecare om, cand se naste, vine cu niste daruri, iar el considera ca a avut antreprenoriatul in sange, scrie Capital.ro.

Ce trebuie sa faci sa ajungi sa castigi 1.000 de euro intr-o banca romaneasca. Recrutorii Manpower, jucator de top din piata de recrutare, au spus pentru Economica.net care au fost tendintele anului 2014 in recrutarea din domeniul bancar, si care au fost pozitiile pentru care au facut angajari in domeniu, pe salarii nete de circa 1000 euro pe luna. Piata romaneasca de profil a fost marcata de achizitia unor jucatori de catre altii, si de consolidarile care au urmat acestor achizitii, care au generat reduceri de personal si nevoi suplimentare de personal specializat (Amintim ca la sfarsitul lunii iulie a anului trecut, OTP Bank Romania a anuntat semnarea contractului pentru achizitia subsidiarei din Romania a bancii portugheze Millennium Bank, pentru 39 de milioane de euro. Valoarea include cumpararea actiunilor si costurile de integrare), anunta Economica.net.

Cat va costa ramanerea cu orice pret a Greciei in zona euro? Traditia ultimilor ani a cerut ca si 2015 sa inceapa cu dezbateri si amenintari privind situatia din Grecia. Esecul coalitiei de la guvernare in scrutinul prezidential din Parlament a determinat declansarea procedurii pentru alegeri generale anticipate, care vor avea loc la 25 ianuarie 2015. Favorit este partidul Syriza, condus de Alexis Tsipras, care a promis renuntarea la programele de austeritate impuse de autoritatile europene si negocierea reducerii datoriei publice. Dar ce viitor poate sa ofere Greciei o organizatie plasta in stanga radicala a spectrului politic, chiar daca reuseste sa „scape” tara de datorii? Wikipedia arata ca Syriza a fost, initial, o coalitie de 13 grupuri politice, formata din socialisti democrati (n.a greu de gasit o mai mare contradictie in termeni), populisti de stanga, ecologisti de stanga, maoisti, trotkisti, eurocomunisti(!), dar si eurosceptici, acest amestec eclectic devenind partid unitar in 2013, informeaza Bursa.ro.

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat pe 7 februarie si va fi votat pana in data de 7 martie. Consortiul format din RomInsolv si BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului Oltchim, va prezenta in luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflata in insolventa, care urmeaza sa fie aprobat pana in luna martie, varianta intrarii in faliment fiind exclusa, potrivit Ministerului Economiei. Calendarul privind procedura judiciara a fost prezentat de catre administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan intr-o intalnire cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comertului si Turismului, cu administratorul special Bogdan Stanescu si cu sindicatele. Astfel, calendarul prevede definitivarea tabelului creantelor in data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare in 30 de zile de la aceasta data si aprobarea acestuia cel mai tarziu in 7 martie. „Evolutia financiara din ultimul an ne arata ca exista premise pozitive pentru o reorganizare rentabila a societatii, iar ipoteza falimentului este exclusa”, a afirmat Tudose, citat intr-un comunicat al ministerului, scrie Adevarul.

Executarile silite, motorul de crestere al pietei imobiliare in 2015. Anul 2015 va aduce cea mai mare crestere din ultimii cinci ani pe piata de consultanta imobiliara, sustinuta, cu precadere, de portofoliile imobiliare bancare executate, preconizeaza managerul companiei DTZ Echinox. „Credem ca anul 2015 va aduce cea mai mare crestere din ultimii cinci ani pe piata de consultanta imobiliara si ne asteptam ca o serie de jucatori noi care au analizat piata in ultima perioada sa devina activi. Ne asteptam ca segmentul portofoliilor imobiliare bancare executate sa fie unul dintre motoarele acestei cresteri”, a declarat Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox. In ultima perioada, bancile s-au aratat tot mai dispuse sa-si deblocheze sumele de bani din creditele neperformante care le apasa puternic bilanturile si au scos pe piata, in calupuri, o serie de active imobiliare executate silit la inceputul crizei financiare. Numai BCR, cea mai mare banca din sistem, are un portofoliu de credite neperformante in valoare de peste 3 mld. euro, anunta Capital.ro.

Proiectul national de gaze Giurgiu – Ruse, trantit de constructor. Se pregateste in pripa reluarea licitatiei. Gazoductul Giurgiu-Ruse nu poate fi facut cu actualul constructor, desi acesta a primit termen peste termen pentru finalizarea lucrarilor. Pur si simplu, constructorul Cala din Targu-Mures nu are capacitatea tehnica si financiara de a realiza aceste lucrari, insa si costurile juridice ale denuntarii unilaterale a contractului sunt prea mari pentru Transgaz, care e astfel prinsa intr-o capcana. Totusi cu orice costuri, reprezentantii Transgaz pregatesc rezilierea contractului cu Cala, la sfarsitul acestei luni, si scoaterea din nou la licitatie a lucrarilor de subtraversare prin conducta a Dunarii, informeaza Economica.net.

Cea Mai Frumoasa Masina a Anului 2014 – finalistele. Ca la fiecare inceput de an, ne pregatim sa aflam care este cea mai frumoasa masina a anului care tocmai s-a incheiat, pe baza unui vot popular derulat la nivel continental. Concursul isi va consuma faza finala pana pe 18 ianuarie. Pe baza voturilor de pe internet, prin etape eliminatorii, din cele opt modele nominalizate initial, in faza finala au ramas doar patru. Eliminatele de pana acum sunt Opel Adam Rocks, smart Forfour, Citroen C4 Cactus si Renault Espace. Rezultatele votului popular de pe internet sunt surprinzatoare, avand in vedere ca Franta, care este initiatoarea si, practic, gazda acestui concurs, nu are nicio reprezentanta in finala, scrie 24auto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro