Sari direct la conținut

Business report: Forbes: Romania va deveni capitala mondiala a afacerilor din IT; Vesti bune pentru soferi: Era petrolului ieftin va continua, pretul de 100 de dolari barilul ar putea fi doar o amintire; Ce vor face operatorii telecom in 2015 pentru a atrage mai multi clienti

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Ce vor face operatorii telecom in 2015 pentru a atrage mai multi clienti. „In 2015 ne putem astepta la oferte de servicii din ce in ce mai generoase din partea operatorilor mobili, care sa includa mai mult internet mobil si mai multe minute nationale. Vom asista cel mai probabil la o diversificare a unor oferte convergente fix-mobil, alimentate de terminale inteligente si tablete”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Catalin Marinescu, presedintele ANCOM. Potrivit acestuia, vom putea vorbi de o substitutie fix-mobil in telefonie, acompaniata de substitutia fix-mobil in internet: de exemplu, atunci cand un utilizator de internet mobil ajunge acasa, telefonul sau va folosi si pentru voce, sms-uri si pentru date reteaua wi-fi instalata in casa, in loc de reteaua mobila celulara.

Romania va deveni capitala mondiala a afacerilor din IT. Are cel mai mare numar de angajati in domeniul tehnologiei pe cap de locuitor, cu aproape 64.000 de specialisti angajati in domeniul IT. Printre cele mai recente succese se numara Avangate si uberVU, scrie revista Forbes. Acesti factori, combinati cu un regim de impozitare de invidiat; la nivelul de 0% pentru lucratorii din IT, au ajutat la crearea uneia dintre cele mai fierbinti scene in privinta afacerilor de IT europene: Romania. Acum boom-ul tehnologic al tarii atrage atentia la nivel international, si potrivit antreprenorului roman, Florin Cornianu, CEO si co-fondator al 123ContactForm, in doi ani Romania va fi vazuta ca un adevarat rival la Londra, ca fiind un focar de talente in toata Europa, mai scrie Forbes, citat de Capital.ro.

Vesti bune pentru soferi: Era petrolului ieftin va continua, pretul de 100 de dolari barilul ar putea fi doar o amintire. „Nu este in interesul producatorilor din OPEC (Organizatia Tarilor Producatoare de Petrol, cartelul care asigura circa o treime din necesarul global de titei-n.red.) sa reduca productia, indiferent de pret” a spus Ali al-Naimi, ministrul saudit al petrolului, intr-un interviu socotit de „Financial Times” drept „neobisnuit de sincer”. Oficialul, considerat printre cele mai influente figuri ale industriei energetice mondiale, a exclus orice scadere a productiei, care ar avea darul sa impinga preturile in sus. „Chiar daca va va fi 20,40,50 sau 60 de dolari, nu se pune problema unei reduceri a productiei” a spus sauditul. Ali al-Naimi nu s-a ferit sa ofere o perspectiva sumbra, pe termen cel putin mediu, pentru industria petroliera globala: Pragul de 100 de dolari pe barilul de petrol ar putea sa nu fie atins prea curand, poate chiar niciodata, potrivit Economica.net.

Imbogatirea secolului: Omul care a dat marea lovitura in 2014.Unul singur dintre miliardarii lumii a reusit sa-si sporeasca, anul acesta, averea cu 720%. Este cel care a stat in spatele celei mai mari listari din 2014. Este vorba despre miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba Group, cel mai mare conglomerat de site-uri de comert online, care isi are sediul central in Hangzhou, China, scrie Money.ro. Averea acestuia a crescut de peste 8 ori, cu 720,9% de la inceputul anului si pana in prezent, potrivit Bloomberg Billionaires. Cel mai mare salt al averii chinezului a fost atins in luna septembrie, cand a avut loc listarea Alibaba pe bursa din New York, fiind considerata de analisti listarea secolului. In urma listarii actiunilor pe bursa americana, compania chineza a atras 21,8 miliarde dolari, cea mai mare suma obtinuta vreodata de o companie pe bursa de peste Ocean. Capitalizarea grupului a depasit-o pe cea a Facebook, scrieCapital.ro.

Tarifele la RCA cresc (si) din cauza noastra.Pe cine reprezinta sau nu reprezinta ASSAI e aproape imposibil de aflat. Pe site-ul asociatiei, membrii acesteia sunt mai discreti decat cei ai grupului Bilderberg. O abordare a problemei tarifelor RCA dintr-o perspectiva simplista, aceea a dorintei fiecaruia dintre noi de a plati mai putin pentru serviciile oferite de un furnizor sau altul, risca sa trimita subiectul in derizoriu. Nu ne propunem acest lucru. Vom incerca in cele ce urmeaza o analiza bazata pe cifre si statistici din documente oficiale, asumandu-ne in acelasi timp riscul de a starni controverse si de a genera dezbateri aprinse, anuntaForbes.ro.

Ponta se lauda cu autostrazi pe care doar le-a inaugurat, nu le-a si construit.Guvernul a prezentat o sinteza in care arata ca premierul Ponta a facut 293 de kilometri de autostrada. Dar mai multe tronsoane au fost doar date in folosinta, nu construite, pe timpul mandatului sau. Potrivit unui document guvernamental privind numarul de kilometri de autostrada din Romania, premierul Victor Ponta ar fi facut 293 de kilometri, mult mai multi decat toti prim-ministrii precedenti. La prezentarea materialului, purtatorul de cuvant al Executivului a admis, insa, ca sunt kilometri dati in functiune, nu construiti in mandatul Ponta. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat ca premierului Ponta i s-a prezentat un raport privind stadiul constructiei de autostrazi in Romania in ultimii 25 de ani, structurat pe fiecare mandat de guvernare, scrieAdevarul.

Firmele vor fi obligate sa aiba casa de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF.Ordonanta de urgenta in baza careia firmele vor fi obligate sa utilizeze case de marcat dotate cu jurnal electronic si conectate la o baza de date a ANAF, anuntata la inceputul lunii, a fost aprobata, marti, de Guvern, in acelasi timp fiind amanata o decizie privind introducerea loteriei fiscale. „Este vorba de autorizarea caselor de marcat electronice pe grupe de contribuabili si introducerea in sarcina utilizatorilor a obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, anuntaGandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro