Sari direct la conținut

Noutati de la Editura Publica la Gaudeamus 2014

HotNews.ro

Editura Publica va fi prezenta la Târgul International de carte Gaudeamus 2014 – Carte de învăţătură cu cele mai recente noutati dar si cu titluri consacrate. Vizitatorii sunt asteptati in perioada 19 – 23 noiembrie la standul editurii (nr. 15) de la parterul pavilionului central al Romexpo.

Iata câteva dintre noutătile cu care editura Publica îsi asteaptă vizitatorii la Targul de carte Gaudeamus:

Jony Ive

Jony Ive

Foto: Editura Publica

Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple

În 1997, Steve Jobs a descoperit în sediul Apple un designer britanic neîngrijit, înconjurat de sute de schițe și prototipuri. Colaborarea lui Jony Ive cu Jobs avea să producă unele dintre cele mai iconice produse tehnologice, inclusiv iMac-ul, iPod-ul, iPad-ul și iPhone-ul. Munca lui Ive a contribuit la oprirea lungului declin al Apple, a revoluționat industrii întregi și a creat o bază globală de fani. Cu toate acestea, se știu puține lucruri despre specialistul timid și blând la care Jobs s-a referit cu apelativul de „partener spiritual”.

Leander Kahney oferă un portret detaliat al studentului englez dislexic de la arte care a devenit unul dintre cei mai elogiați designeri ai generației sale. Apelând la interviuri cu foștii colegi ai lui Ive și cu alți angajați Apple, Kahney ne poartă în intimitatea creației acestor obiecte memorabile.

Gandeste ca un traznit

Gandeste ca un traznit

Foto: Editura Publica

Gândește ca un trăznit – autorii Freakonomics ne îndeamnă să gândim diferit

Levitt și Dubner ne oferă o schiță a unui mod pe de-a-ntregul nou de rezolvare a problemelor, fie că te preocupă niște îmbunătățiri minore ale vieții sau reformele globale majore. Ca de fiecare dată, nicio temă nu este exclusă.

Cușca de sticlă. Automatizarea și noi

Bazându-se pe studii de psihologie și neuroștiințe care arată cât de dependente sunt fericirea și satisfacția oamenilor de eforturile dificile pe care le fac în viața reală, Nicholas Carr dezvăluie ceva ce suspectam deja: atenția dedicată ecranelor computerelor ne rupe de lume și ne creează o stare de nemulțumire.

În stilul său caracteristic, care îmbină istoria, filozofia, poezia și știința, Carr ne oferă o călătorie intelectuală de la scrierile și teoriile lui Adam Smith și Alfred North Whitehead până la cele mai noi studii

Cusca de sticla

Cusca de sticla

Foto: Editura Publica

despre atenție, memorie și fericire, culminând într-o meditație despre cum putem folosi tehnologia pentru a îmbogăți experiența umană.

Happy Money. Știința cheltuirii cu rost

Happy Money explică motivele pentru care banii pot aduce mai multă fericire, atunci când se respectă cinci principii, de la alegerea experiențelor în defavoarea bunurilor materiale, la cheltuirea banilor spre binele celorlalți. Aceste principii pot fi aplicate nu doar de persoane, ci și de companiile interesate să își facă mai fericiți angajații și clienții. Elizabeth Dunn și Michael Norton arată cum diverse companii, ca Google, Pepsi și Crate & Barrel au transpus aceste idei în fapte.

Happy Money

Happy Money

Foto: Editura Publica

Apple după Steve Jobs. Imperiul bântuit

Moartea lui Steve Jobs a ridicat una dintre cele mai presante întrebări care puteau apărea în lumea tehnologiei şi a afacerilor: poate oare Apple să rămână la fel şi fără liderul său iconic?

Cu ajutorul unor informaţii nuanţate şi a unor detalii pline de culoare, pe care doar un jurnalist competent le poate aduna cu acribie, Kane reuşeşte să pătrundă dincolo de mituri şi titlurile de ziar. Ea explorează maniera de conducere a lui Tim Cook şi impactul acestuia asupra locotenenţilor loiali lui Jobs, asupra dezvoltării noilor produse şi asupra relaţiei Apple cu Wall Street-ul, cu guvernul, cu rivalii din lumea tehnologiei, furnizorii, mass media şi consumatorii.

Editura Publica a fost înființată în 2007 și este specializată în cărți de non-ficțiune: economie, antreprenoriat și științe sociale, dar și biografii celebre. Printre autorii Publica se numără autori precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Dan Ariely, Joseph Stiglitz, Paul Krugman, Daniel Pink, Seth

Apple dupa Steve Jobs

Apple dupa Steve Jobs

Foto: Editura Publica

Godin, Sir Ken Robinson sau Richard Branson.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro