Business Report: Chinezii, mai putin determinati sa preia activele Enel din Romania; Cand va avea Romania o bursa a cerealelor, care sa dea pretul corect indiferent de sezon; Unda verde la achizitia de locuinte; Mercedes-Maybach S600, in doua imagini teaser
Unda verde la achizitia de locuinte. Analiza pertinenta a evolutiei preturilor la locuinte, a numarului de tranzactii, a gradului de accesibilitate si a randamentelor investitionale denota o perioada propice pentru achizitia de proprietati rezidentiale. Prabusirea pretului la locuinte, cauzata de criza izbucnita in a doua perioada a anului 2008, a suscitat nevoia de instrumente statistice care sa urmareasca evolutia acestui sector, bazat pana atunci pe date empirice. Primii ani de recesiune au adus patru indici imobiliari realizati de entitati din domenii diferite: Institutul National de Statistica (INS), Eurobank Property Services (servicii imobiliare), Darian (evaluari) si imobiliare.ro (anunturi imobiliare).Capitalva prezinta, in premiera, o corelare a evolutiei celor patru indicatori imobiliari din ultimii cinci ani si jumatate.
Cand va avea Romania o bursa a cerealelor, care sa dea pretul corect indiferent de sezon. Pentru ca fermierii mici si mijlocii sa obtina pretul corect, indiferent de sezon, pentru cerealele pe care le produc, trebuie sa se asocieze pentru a intra cu putere in ringul cerealelor de la Bursa Romana de Marfuri (BRM), spun oficiali acesteia. Astfel, daca nu vor mai vinde la intermediari, fermierii vor determina un volum de tranzactionare la bursa cat mai mare a certificatelor de depozit, si se vor obtine presurile corecte. Certificatele sunt titluri care arata ca sunt proprietarii marfii sunt si tranzactionabile, anuntaEconomica.net.
Chinezii, mai putin determinati sa preia activele Enel din Romania. Chinezii n-ar mai fi atat de determinati sa preia distributiile de energie ale Enel din tara noastra, desi ar fi depus o oferta neangajanta alaturi de Electrica si Nuclearelectrica, sustin surse apropiate situatiei. „Semnalele din Romania nu au fost pozitive pentru ei”, mai afirma sursele citate. In piata circula, insa, si scenariul ca partile implicate in tranzactia cu activele Enel din tara noastra isi joaca ultimele carti inainte de depunerea ofertelor angajante: „Chinezii disimuleaza interesul pentru a da mai putini bani pe activele Enel, statul roman a intrat in joc cu doua companii pentru a trage mai jos pretul si a descuraja compania chineza de stat, iar Enel a adoptat o atitudine mai relaxata, ca sa obtina, bineinteles, suma dorita din aceasta tranzactie, care nu este deloc de neglijat”. Ieri, Luca d’Agnese, seful operatiunilor Enel din Europa de Est, a declarat, intr-un interviu acordat Wall Street Journal, ca grupul italian si-ar putea pastra o parte din subsidiarele din Romania si Slovacia, daca va reusi sa obtina suficiente fonduri din alte tranzactii pentru a-si reduce datoria, in ciuda faptului ca a primit cateva oferte initiale pentru aceste active, informeazaBursa.ro.
Seful bancii lui Dorin Umbrarescu, unul dintre cei mai cunoscuti bancheri din Romania, si-a dat demisia. BRCI neaga informatiile privind vanzarea sau fuziunea cu Banca Feroviara sau cu alte banci de pe piata. Marinel Burduja, unul dintre cei mai cunoscuti bancheri locali, si-a depus ieri mandatul de director general (CEO) al Bancii Romane de Credite si Investitii (BRCI), al carei proprietar este omul de afaceri Dorin Umbrarescu, au declarat in exclusivitate pentru jurnalul de tranzactiiMirsanu.rosurse din piata financiara. Burduja si-a dat demisia din motive personale, adauga sursele citate. Astazi, au aparut pe piata financiara informatii potrivit carora, Valer Blidar, proprietarul Bancii Comerciale Feroviare, a spus ca este in negocieri pentru achizitia unei banci nou – infiintate cu capital romanesc, lasand sa se inteleaga ca este vorba despre BRCI, banca al carei actionar majoritar este Dorinel Umbrarescu. Reprezentantii BRCI au dezmintit insa aceste informatii.
Inflatia anuala – stabilizata spre limita de jos a intervalului tintit de BNR. Potrivit datelor oficiale comunicate de Institutul National de Statistica, preturile au crescut in luna octombrie 2014 cu 0,19% fata de luna anterioara daca luam in considerare indicele preturilor de consum calculat dupa metodologia nationala (IPC) si 0,23% atunci cand se face trimitere la indicele preturilor de consum calculat dupa metodologia armonizata la nivel european (IAPC), care asigura comparabilitatea intre tari. Datorita efectului de baza favorabil, inflatia anuala a scazut fata de luna anterioara, de la 1,54% la 1,44% in termeni de IPC. De retinut, insa, inflatia anuala potrivit clasificarii IAPC a fost sensibil mai mare, respectiv 1,75%, Cu alte cuvinte, in expresie europeana am ramas in apropierea plafonului de 2%, vehiculat ca valoare teoretic optima, anuntaCursdeguvernare.ro.
Romanul care lucreaza la o insula artificiala in Abu Dhabi. Instabilitatea economiei romanesti si competitia cu multinationalele l-au determinat pe proprietarul furnizorului de echipamente industriale Syscom 18 sa-si directioneze aproape un sfert din contracte catre strainatate, pentru a-si echilibra afacerile. Cei 18 specialisti in automatizari, proiectare si electronica care au infiintat Syscom 18 in urma cu 23 de ani, nu isi imaginau ca firma lor concentrata pe distributia de componente electronice va ajunge lider de piata in domeniul statiilor fiscale de masurare a gazelor. Ion Andronache (57 de ani), care astazi controleaza 59% din companie, s-a lansat in afaceri pe o piata cu o concurenta slaba, intr-o perioada in care functionau zece rafinarii, combinatele siderurgice produceau, in medie, 14 milioane de tone de otel pe an, iar industria materialelor de constructii, de ciment, ceramica, sticlariile si prefabricatele luasera amploare, informeazaCapital.ro.
Mercedes-Maybach S600, in doua imagini teaser. Dupa ce s-a consumat premiera versiunilor GT si GT S, produse de Mercedes-AMG, iata ca a sosit momentul unei alte premiere de top pregatite de Mercedes. Peste doar cateva zile, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, va fi dezvaluit noul Mercedes-Maybach S600 – un maxim in materie de lux si confort. Asadar, numele Maybach se intoarce pe piata, insa nu ca un brand in sine, ci ca o versiune de top pentru nava amiral de la Mercedes, Clasa S. O modalitate inspirata prin care Daimler incearca sa relanseze numele Maybach, dupa ce a esuat in incercarea de a-l impune printre producatorii de superlimuzine. Viitorul Mercedes-Maybach S600 va avea la baza cea mai noua generatie Mercedes S600, insa va fi mai lung, mai luxos, mai scump, mai confortabil si mai impunator. In asteptarea premierei oficiale, Mercedes a da publicitatii cele doua imagini teaser de aici. Daca in prima facem cunostinta cu un posterior impozant, insa fara a vedea prea multe detalii, in cea de-a doua ne putem forma o idee in legatura cu luxul oferit la bord. Iar imaginea vorbeste de la sine, scrie24auto.ro.