Sari direct la conținut

Utile: Plante benefice pentru a renunta la fumat; Musetelul, un aliat in lupta cu cancerul; Infertilitatea masculina. Ce este si care sunt cauzele?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Plante benefice pentru a renunta la fumat. Ai nevoie de multa vointa pentru a renunta la nocivele tigari. Bineinteles, exista medicamente care te vor ajuta sa combati acest viciu, insa de ce ai apela la ele cand in natura gasesi aliati in lupta impotriva tigarilor? Dupa o perioada lunga in care ai utilizat zilnic nicotina, organismul tau devine dependent de aceasta substanta. Asadar, in momentul in care vei renunta la ea, organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic, care se manifesta printr-o nevoie permanenta de a fuma, despresie, frustrare,nervozitate, cresterea apetitului si insomnie. Anumite plante insa pot diminua aceste simptome, facand renuntarea mai usoara. Lobelia Este o floare mov, viu colorata , supranumita si tabacul indian. Aceasta este utila atat dependentilor de droguri, cat si celor de nicotina, deoarece scade nivelul de dopamina, o substanta care transmite informatii catre neuroni. Astfel, la creier va ajunge mai greu dorinta de a fuma si in consecinta nevoia de tigari va scadea, noteaza Adevarul.

Musetelul, un aliat in lupta cu cancerul. Daca va place sa beti un ceai seara, inainte de culcare, este bine sa alegeti musetelul. Asa ne sfatuiesc cercetatorii americani de la Universitatea din Ohio. Recomandarea specialistilor americani se bazeaza pe o descoperire foarte importanta: musetelul, o planta atat de populara pe tot mapamondul, pe langa virtutile calmante si digestive, are si o actiune anti-cancer. Cercetatorii americani au descoperit ca musetelul contine o substanta valoroasa-apigenina, un compus chimic care impiedica inmultirea celulelor canceroase. Mai mult, sub influenta apigeninei, celulele canceroase devin mai sensibile la medicamente. Efectul administrarii acestui ceai este vizibil indeosebi in cazul cancerului de san, ale carui celule sunt recunoscute pentru longevitatea si pentru rezistenta lor la medicamente, informeaza Click.

Etnobotanicele reaprind „bomba” TBC. Cu toate ca numarul de bolnavi de tuberculoza a fost in scadere in ultimii ani, consumatorii de droguri injectabile si tratamentele facute dupa ureche ar putea da statisticile peste cap. In ciuda tratamentelor gratuite, Romania ramane tara europeana cu cel mai mare numar de bolnavi de tuberculoza. Pe langa forma clasica de boala, cea rezistenta la medicamente e din ce in ce mai raspandita. In plus, creste numarul cazurilor de TBC si printre tinerii care se drogheaza si au o viata dezorganizata, avertizeaza organizatiile neguvernamentale, scrie doctorulzilei.ro.

5 probleme medicale, 5 solutii. Abundente sau usoare, banale sau alarmante, sangerarile nu trebuie neglijate. O rana sau o afectiune interna, o taietura sau o vena sparta pot cauza hemoragii care sa te ia prin suprindere. Nu intra in panica, ia primele masuri de urgenta, apoi mergi la doctor! Sangerarile abundente aparute in timpul menstruatiei (menoragiile) pot fi cauzate de afectiuni uterine, endocrine, de dereglari hormonale, de fibromul uterin sau chiar de tumorile canceroase. Ele pot surveni chiar si in cazul hipertensiunii. O menstruatie abundenta poate dura mai mult de o saptamana si este adeseori insotita de dureri constante in partea de jos a abdomenului si de scurgeri cu cheaguri mari de sange. Integral in Adevarul.

Infertilitatea masculina. Ce este si care sunt cauzele? Infertilitatea este o afectiune din ce in ce mai comuna. Ultimele date estimeaza ca aproximativ 15% din cupluri nu pot avea copii, dar numarul real al acestora este greu de apreciat. In ultimii ani, se acorda o tot mai mare atentie publica problemelor de infertilitate si tehnicilor de reproducere asistata, ceea ce atenueaza treptat modul in care societatea percepe infertilitatea. Aceasta este privita din ce in ce mai putin ca un stigmat, iar cuplurile afectate capata curaj in a se adresa specialistilor. Infertilitatea de cuplu (sau subfertilitatea) este definita ca absenta conceptiei spontane in decurs de 1 an, in conditiile contactului sexual regulat. Ea poate fi de cauza feminina, masculina, mixta sau idiopatica (de cauza necunoscuta), scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro