Sari direct la conținut

Utile: Ghid pentru o alimentatie sanatoasa pe timp de iarna; Defectele inimii, "reparate" fara bisturiu; Miraculoasa terapie cu apa. Vezi ce boli poate vindeca

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ghid pentru o alimentatie sanatoasa pe timp de iarna. Cand temperaturile coboara mult sub zero, corpul uman are nevoie de mai multe calorii. Daca la temperaturi pozitive 2.000 de calorii sunt suficiente pentru activitatile zilnce, atunci cand avem -10 grade Celsius, de exemplu, avem nevoie chiar si de 3.000-3.500 de calorii. Pestele gras, untul si putina carne de porc nu strica, dar mai sunt cateva trucuri putin cunoscute. Ni le impartaseste prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Prima recomandare este pestele gras. Vorbim de macrou, hering sau sardinele pe care le gasim la conserva, la preturi acceptabile. Regula anuala, spune doctorul, este ca in lunile care contin litera R (septembrie-aprilie) putem consuma peste gras, iar in cele care nu o contin (mai-august) sa ne orientam spre pestele slab, informeaza GreatNews.ro

Cinci lucruri benefice sanatatii pe care aveti ocazia sa le faceti iarna. Operatiile estetice, precum cele de indreptare a nasului, liposuctiile si implanturile se vindeca mai bine iarna. Nu uitati de vitaminele care ajuta la dezvoltarea oaselor si intaresc imunitatea. In anotimpul din care multi ies cu sanatatea subrezita, va puteti rezolva problemele estetice, intrucat pielea se vindeca mai usor. Expunerea slaba la lumina si lipsa efortului pot aduce insa carente nutritive. Iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru sanatate in acest anotimp. Integral in EVZ.

Robotul care „opereaza” cancerul la stomac. Revolutionar. Cercetatorii de la Spitalul Universitar National din Singapore au proiectat un robot in miniatura care poate elimina cancerul de stomac in faza incipienta. Aparatul este introdus in stomacul bolnavului prin gura, cu un endoscop. Robotelul are in componenta sa o penseta, pentru prinderea tesuturilor canceroase, si un carlig, care ajuta la taierea lor si coagularea sangelui. In tot acest timp, medicii urmaresc interventia pe un monitor, ghidand robotul de la distanta, anunta Cancan.

Merele scad colesterolul. Rosii sau galbene, gustoase si pline de vitamine, merele sunt de departe cele mai consumate fructe. Ce efecte au ele asupra sanatatii noastre? Ne energizeaza, regleaza digestia si ne apara de multe afectiuni grave. Merele pot constitui alimentul principal al unei diete sanatoase. Consumul a 3 mere intr-o zi va produce senzatia de satietate si, deci, vom consuma mai putin, slabind progresiv. Cantitatea mare de fibre continuta face ca merele sa lupte cu nivelul de colesterol, cu ingrosarea arterelor si sa previna atacul cerebral si infarctul, scrie Click.

Defectele inimii, „reparate” fara bisturiu. 90% din persoanele cu malformatii cardiace congenitale ar putea fi salvate de la moarte si ar putea duce o viata absolut normala. „Conditia este ca aceste defecte sa fie diagnosticate la nastere sau chiar antenatal si sa fie corectate prin metode moderne”, a precizat profesorul doctor Avraham Lorber, seful primei sectii private de Malformatii Congenitale din Romania, din cadrul Med New Life – Delta Hospital, Bucuresti. Aproximativ 5% din copii se nasc cu malformatii cardiace. Din pacate, in multe dintre cazuri, defectele congenitale nu sunt depistate, asa cum ar trebui, antenatal, sau imediat dupa nastere, informeaza Adevarul.

Miraculoasa terapie cu apa. Vezi ce boli poate vindeca. Terapia acvatica, sau hidroterapia, a devenit un adevarat trend in randul persoanelor interesate sa isi mentina si sa isi intareasca sanatatea fizica si mentala, in mod natural, fara sa utilizeze medicamente care pot avea efecte secundare periculoase. Terapia acvatica foloseste proprietatile fizice ale apei, cum ar fi temperatura si presiunea, in scopuri terapeutice: pentru a stimula circulatia sangelui, pentru a favoriza eliminarea toxinelor si a trata anumite boli, cum ar fi reumatismul, guta sau artrita. Este o terapie simpla si deloc costisitoare, care poate fi realizata la un centru de specialitate, dar si in propria baie de acasa, fara riscul unor reactii adverse, scrie Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro