Sari direct la conținut

Utile: De ce boala risti sa te imbolnavesti daca lucrezi de noapte; Atentie! Ai in frigider 8.000 de bacterii; Retelele de socializare ar putea modifica creierul omului

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum poti sa ameliorezi tusea fara medicamente. Bronsitele, laringitele, faringitele, pneumoniile si multe alte boli specifice sezonului rece au ca simptom tusea. Ca o masura de prim ajutor, pana ajungi la medic pentru un consult de specialitate poti gasi multe remedii in „farmacia” casei tale. Iata cateva dintre ele. Unul dintre cele mai bune calmante pe care le poti folosi pentru tusea expectoranta este ceaiul de tei. Prepara-ti acasa, o infuzie dintr-o lingura de flori de tei adaugate la o cana cu apa. Bea cate doua-trei cani de ceai intr-o zi. Sunt recunoscute proprietatile miraculoase antitusive ale siropului de patlagina, dar si ceaiul este un bun expectorant. Tot la fel, pregateste-ti o infuzie dintr-o lingura de frunze de aceasta data adaugate la o cana cu apa. Indulceste ceaiul cu miere de albine si bea-l treptat, in cursul unei zile. Integral in Cancan.

Ce vitamine sa iei in sezonul rece. Cand vitaminele lipsesc din alimentatie, apar tulburari precum oboseala cronica, anemie, dar si viroze de sezon. Vitamina C este „prietena” sistemului imunitar, cea care-l intareste si-l sustine in fata bacteriilor. Tot ea distruge radicalii liberi, protejeaza colagenul, constituent in proportie de 70% al peretilor venosi, invinge raceala si gripa. Se gaseste in: marar, rosii, spanac, lamai, broccoli, portocale, fructe de mare, peste, legume, ananas etc, informeaza Click.

De ce boala risti sa te imbolnavesti daca lucrezi de noapte. Munca de noapte creaza probleme de concentrare, de memorie, iritabilitate, dar si diverse boli asociate cu epuizarea fizica, precum cele cu inima sau probleme intestinale. In cazuri grave, poate conduce chiar la dezvoltarea unor tipuri de cancer, arata un studiu realizat la Brigham Hospital din Boston. „In urma cu 50 de ani doar 2% dintre oamenii planetei dormeau in jur de 6 ore sau mai putin, pe noapte, in zilele noastre numarul a ajuns la 28%”, arata cercetatorii, dupa cum relateaza Libertatea.

Atentie! Ai in frigider 8.000 de bacterii. Toaleta, clanta de la usa sau presul de la intrare sunt mult mai curate decat frigiderul, se arata intr-un studiu elaborat de cercetatorii de la Microban Europe, din Marea Britanie. Conform acestora nu mai putin de 8.000 de microorganisme traiesc in ladita de legume si fructe din frigiderul nostru. Cutiile special prevazute pentru conservarea salatelor, legumelor si a fructelor din frigiderele noastre depasesc cu 750 de ori nivelul de bacterii considerat normal, informeaza Daily Mail. Printre microbii din frigider se afla inclusiv unii din clasa A de risc: E. coli, salmonella si chiar listeria. Integral in Click.

Retelele de socializare ar putea modifica creierul omului. Site-urile de socializare ar putea modifica creierul omului, nu doar viata lui sociala. Un studiu publicat recent de Societatea de Stiinte Biologice din Marea Britanie demonstreaza ca exista o legatura intre numarul de prieteni de pe Facebook al unei persoane si marimea anumitor parti ale creierului acesteia, informeaza BBC. Nu este insa clar daca utilizarea retelelor sociale dezvolta materia cenusie sau daca doar persoanele cu o anumita structura a creierului sunt bune la a-si face prieteni. Si asta pentru ca anumite zone ale creierului au rol in interactiunea sociala, memorie sau dezvoltarea autismului, anunta Gandul.

Ficatul va face probleme? Mancati broccoli si scapati de toxine. Cei mai multi oameni nu inteleg, din timp, ca sufera de boli de ficat, pentru ca acest organ nu doare decat in cazul unor afectiuni aflate in faza avansata. Vestea buna e ca ficatul se poate regenera. Exista totusi anumite simptome ce pot sa ne avertizeze ca ficatul nostru are probleme, cum ar fi o stare de oboseala accentuata, depresii, pofta exagerata de mancare, balonari, probleme intestinale, iar uneori apar mancarimi ale pielii. Pentru a favoriza procesul de detoxificare a ficatului, trebuie sa renuntati, macar pentru o perioada, la alcool, grasimi animale, dulciuri, foitaje, paste fainoase, zahar, paine, cartofi, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro