Sari direct la conținut

Utile: Cainii pot depista cancerul pulmonar; Zece "ucigasi" ai libidoului; Grasi si sanatosi. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu canadian

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum tratati naturist alergia la soare. Se numeste, in limbaj medical, fotodermatoza polimorfa, iar vara afecteaza 10%-20% din totalul populatiei. Cum se trateaza naturist alergia la soare aflati din „Enciclopedia sanatatii familiei”, care a aparut pe piata impreuna cu revista Lumea femeilor. Potrivit autorilor cartii, dr. Heike Kovacs, Birgit Kaltenthaler si Iris Hammelmann, pe piele apare o eruptie care provoaca mancarime, ca urmare a transformarii unor substante de la nivelul pielii, in contact cu razele soarelui (deodorante, parfumuri, creme, unguente etc.). Pe pielea inrosita apar vezicule si bubite sau, in cazurile mai grave, formatiuni edemice (umflaturi), insotite de febra si chiar de noduli, scrie Libertatea.

Cainii pot depista cancerul pulmonar. Cainii, cei mai buni prieteni ai oamenilor, sunt pe cale de a deveni si cele mai bune „aparate” de depistare a cancerului. Nu este o gluma, ci o constatare a unei echipe medicale din Germania. Cu ajutorul mirosului, cainii pot detecta cu precizie tumorile dezvoltate la nivelul plamanilor. Expertii explica acest lucru prin faptul ca tumorile produc chimicale volatile pe care patrupedele le detecteaza. Primele experimente au fost realizate cu ajutorul a patru caini antrenati special, doi ciobanesti germani, un labrador si un ciobanesc australian, anunta Cancan.

Plantele de apartament care purifica aerul. Numeroase studii arata ca, pentru a ne bucura de beneficiile plantelor de interior, trebuie sa le asezam in locuri speciale-si acasa, si la birou. Pentru a scapa de efectele poluarii, pentru a respira aer curat in spatiile unde petrecem cea mai mare parte din timp, exista o solutia simpla si deconectanta: sa amplasam in aceste spatii plante ornamentale. Totdeauna este foarte importanta calitatea aerului pe care-l respiram, pentru ca sanatatea noastra este influentata de sanatatea mediului in care traim. Acasa, de exemplu, problemele respiratorii apar pe fondul intoxicarii cu vaporii eliminati de cosmetice, de lucrurile din locuinta sau de detergentii pe care-i folosim la curatenia acesteia, toxine care s-au dovedit mai puternice decat poluarea de afara, relateaza Click.

Zece „ucigasi” ai libidoului. Anumite tratamente, excesul de tigari si alcool, prea putin somn sau prea multe kilograme in plus sunt printre motivele putin asteptate care pot strica viata intima a cuplurilor. Scaderea apetitului sexual poate fi infleuntata si de factori din viata de zi cu zi pe care nu-i luam de multe ori in seama. Cei care dorm putin, sunt fumatori inraiti, consuma in exces alcool, iau medicamente antidepresive sau care regleaza tensiunea, ori care au copii mici sunt mai expusi riscului de a sta prost cu libidoul. Specialistii detaliaza cele mai frecvente zece cauze ale apetitului sexual redus. Integral in EVZ.

Grasi si sanatosi. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu canadian. Persoanele supraponderale care nu au probleme de sanatate pot trai la fel de mult precum persoanele slabe, potrivit unui studiu realizat la o universitate din Canada pe o perioada de 16 ani, informeaza portalul sciencenewsline.com . In unele situatii, kilogramele in plus pot fi chiar mai benefice decat dietele permanente care streseaza organismul, se mai arata in lucrarea publicata saptamana aceasta in revista Applied Physiology, Nutrition and Metabolism. Aceste rezultate sunt contrare convingerii deja impamantenite ca, pentru a fi sanatos trebuie sa fii slab. „Constatarile noastre pun la indoiala ideea ca toate persoanele obeze trebuie sa piarda din greutate”, spune Jennifer Kuk, autoarea cercetarii. Respondentii grasi au prezentat o stare de sanatate mult mai buna decat oamenii care tin in mod constant regim, informeaza Gandul.

Iată ce spun unghiile despre sănătatea ta! Unghiile pot semnala probleme de sănătate dacă ştii să le interpretezi reacţiile la diferite afecţiuni. Iată care sunt semnalele pe care ele ni le transmit! Culoarea deschisă sau chiar albă a unghiilor este de obicei asociată cu avansarea în vârstă, dar poate fi de asemenea un semn că suferiţi de anemie, insuficienţă cardiacă , afecţiuni ale ficatului, malnutriţie. Nu ezitaţi să mergeţi la medic pentru câteva analize obişnuite. Una din cele mai frecvente cauze a îngălbenirii unghiilor este infecţia cu o ciupercă. Pe măsură ce infecţia avansează, pielea de sub unghii începe să se retragă, iar unghiile se pot îngroşa şi degrada. Integral in Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro