Sari direct la conținut

Utile: Care este legatura intre noptile pierdute si apetitul sexual al barbatilor; Un pahar de vin pe zi te ajuta sa slabesti; Capcanele ascunse ale vietii in trei; Ciocolata neagra ajuta creierul!

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Capcanele ascunse ale vietii in trei. Venirea pe lume a primului copil este, pentru orice familie, un motiv de maxima fericire si incantare. Toate imaginile idilice despre noua lor viata de parinti se vor spulbera in scurt timp, la contactul cu o realitate pentru care putini sunt cu adevarat pregatiti. De-a lungul celor noua luni de sarcina, viitorii parinti privesc cu incantare la cate o mama plimband de manuta o fetita adorabila ori la vreun tata care impinge cu mandrie caruciorul in care fiul sau doarme ca un ingeras si abia asteapta sa se vada in aceasta postura. Ce nu prea se vede de obicei si, dupa cum arata studiile, nici nu prea se discuta este rutina fara sfarsit, oboseala cronica si scandalurile fara motiv ce marcheaza primul an de viata in trei. Expertii spun ca, desi aduce cu sine un sentiment de implinire si clipe de infinita tandrete, venirea pe lume a primului copil este perioada cea mai periculoasa pentru un cuplu, ce pune la grea incercare trainicia relatiei. Cei mai multi reusesc sa treaca cu bine proba de foc a primului copil, insa exista si cupluri care se destrama din pricina tensiunilor si a problemelor de zi cu zi, scrie Adevarul.

Beneficiile curei cu morcovi. Unul dintre beneficiile pe care ti le aduce o cura cu morcovi este si acela ca regleaza nivelul glicemiei. Acest fapt se datoreaza unor substante antioxidante numite carotenoide (betacaroten, luteina, licopen) pe care le contin morcovii. Pentru a te bucura de acest efect, bea zilnic un pahar de suc de morcovi sau mananca un morcov crud. Orice regim de slabire ai adopta, nu uita sa adaugi si morcovi. Sunt legume foarte satioase si-ti vor taia pofta de mancare. In plus, morcovii curata organismul de toxinele pe care le-a acumulat, mai ales in regiunea ficatului, de aceea unele cure naturiste sugereaza sa se manance timp de doua zile numai morcovi si sa se bea numai suc de morcovi cu apa minerala. Un beneficiu important al unei cure cu morcovi este si acela ca previne cancerul. Betacarotenul din compozitia lui transforma substantele canceroase, ajunse in organism din mediul extern, in substante mai putin nocive, usor de eliminat, anunta Click.

Care este legatura intre noptile pierdute si apetitul sexual al barbatilor. Lipsa somnului este responsabila de o scadere brusca a nivelului de testosteron din organismul barbatilor, fapt ce are ca efect diminuarea libidoului. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Chicago. Specialistii au constatat ca in organismul unui barbat obosit se afla cu 10 pana la 15 procente mai putini hormoni sexuali masculini. Expertii sunt de parere ca aceasta scadere este una destul de importanta, in conditiile in care, odata cu inaintarea in varsta, declinul natural al testosteronului este de doar 1% maxim 2% pe an. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au rugat un grup de barbati sa doarma in primele trei zile 10 ore pe noapte, pentru ca mai apoi sa doarma mai putin de opt ore. In acest interval, voluntarii trebuiau sa faca si diferite analize de sange, pentru a vedea ce efect are privarea de odihna asupra organismul. Astfel, expertii au constatat ca organismul barbatilor avea un nivel din ce in ce mai scazut de testosteron in perioada in care au fost privati de odihna, informeaza Gandul.

Un pahar de vin pe zi te ajuta sa slabesti. Un pahar de vin pe zi, nu doar ca te ajuta sa nu te ingrasi ba chiar contribuie la pierderea kilogramelor in plus. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea Navarro, din Spania. Desi alcoolul a fost intotdeauna interzis in timpul dietelor din cauza continutului ridicat de zaharuri, noile studii arata ca este chiar indicat ca in timpul regimului sa se consume un pahar de vin pe zi. „Consumul scazut sau chiar moderat de alcool, in special vin, ne protejeaza de kilogramele in plus. Asocierea intre alcool si obezitate este valabila doar in cazul unui consum ridicat”, a declarat un reprezentat al echipei de cercetare care a realizat acest studiu, scrie Libertatea.

Boli care se pot „citi” in palme. Lungimea degetelor si coloratia palmelor si a unghiilor pot semnala prezenta unor afectiuni. Specialistii spun ca putem depista din timp unele afectiuni daca, din cand in cand, acordam cateva minute pentru a ne studia cu atentie mainile. Medicii de la Spitalul „Royal Free” din Londra au reusit, in anul 2009, sa diag-nosticheze un caz de cancer ovarian la o femeie de 74 de ani, dupa ce au constatat ca aceasta avea pielea palmelor subtiata. Cu patru luni inainte de consult, femeia a observat ca avea doar cateva portiuni mai aspre in palme, dar, in general, era sanatoasa si nu prezenta alte simptome. Conform specialistilor, subtierea pielii palmelor apare, in general, atunci cand cancerul ovarian este in stadiu avansat. Acesta este doar unul dintre cazurile care demonstreaza ca aspectul mainilor ofera indicii importante privind starea noastra de bine, anunta Adevarul.

Ciocolata neagra ajuta creierul! Mancati legume si fructe, cate 5 portii pe zi. De asemenea, organismul are nevoie de carbohidratii din cereale, paste si paine. Puterea de concentrare poate fi sporita prin consumul de afine, morcovi si lamai. Substantele nutritive continute de migdale imbunatatesc functionarea creierului si au un efect pozitiv asupra memoriei. Cantitatea minima recomandata pentru perioada dinaintea unui examen sau a unei perioade in care aveti nevoie sa retineti multe informatii, este de un gram pe zi. Pe langa migdale, pestele precum somonul, bogat in Omega 3 si acizi grasi, ajuta la buna functionare a creierului. Pentru ca efectele sa se faca simtite, e nevoie de consumul a cel putin 300 g de somon pe saptamana. In ceea ce priveste dulciurile, medicii recomanda ciocolata, in special pe cea neagra. Aceasta stimuleaza productia de endorfine in creier, informeaza Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro