Sari direct la conținut

Utile: Lumanarile parfumate sunt la fel de toxice ca si tigarile; Mancarurile de evitat in perioada calda; Solutii naturale pentru parazitii intestinali

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Deviatiile sexuale, sarea si piperul relatiilor sau anomalii? Fetisurile sunt considerate normale daca sunt acceptate de ambii parteneri si nu implica mutilare. Masturbarea in public sau practicile sado-masochiste sunt insa considerate deviante. Fixatia pentru o parte a corpului poate duce la comportament deviant. Parafilia este o deviatie sexuala caracterizata de fantezii considerate ciudate si deloc excitante de catre altii, parafilicul fiind adesea etichetat „pervers”. In categoria deviantelor intra pedofilia, exhibi tionismul, fetisismul, frotteurismul, masochismul, sadismul si voyeurismul, scrie EVZ.

Solutii naturale pentru parazitii intestinali. Giardia, oxiurii, tenia sau limbricii sunt paraziti ce afecteaza mai ales copiii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani. Pentru a-i elimina si pentru a preveni reaparitia lor, poti recurge la o serie de preparate din plante ce actioneaza eficient si cu blandete. Cel mai adesea, infectarea cu paraziti intestinali, atat la adulti, cat si la copii, se face prin consumul unor alimente contaminate, dar si prin intermediul mainilor murdare sau prin contactul cu un animal infestat. De aceea, aceste probleme sunt tipice copiilor care nu se spala pe maini inainte de masa si celor care-si rod unghiile. De asemenea, ne putem imbolnavi si dormind in asternuturile folosite de o persoana cu parazitoza, daca acestea nu au fost bine spalate in prealabil. Pe de alta parte, tenia (cunoscuta si sub numele de panglica) se ia prin consumul de carne de porc sau de vita contaminata si insuficient gatita, scrie Adevarul.

Lumanarile parfumate sunt la fel de toxice ca si tigarile. Desi creeaza o atmosfera romantica in timpul cinei sau una relaxanta in timpul unei bai, lumanarile parfumate pot dauna sanatatii, spun oamenii de stiinta. Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud, coordonati de dr. Amid Hamidi, spun ca unele lumanari parfumate emana un fum la fel de toxic pentru organism ca si cel de tigara, informeaza Daliy Mail. Potrivit specialistilor, deoarece lumanarile sunt aprinse in camere mici si neaerisite, precum baile, chimicalele imprastiate in incapere raman acolo, putand creste riscul de astm, eczeme si alte probleme ale pielii, scrie Gandul.

Mancarurile de evitat in perioada calda. Cand temperaturile sunt mari, in mod firesc ajungem sa consumam mai multa apa, sucuri, fructe si salate decat in anotimpurile reci. Dar acest lucru nu este suficient. Exista si alimente pe care trebuie sa le ocolim pentru a evita neplacerile. Vara, pe fondul caldurii, si comportamentul nostru alimentar este diferit. Corpul pierde apa prin transpiratie si, odata cu apa, si minerale. De aceea, apar nevoi specifice precum aceea acuta de hidratare si de remineralizare a corpului. Prin urmare, alegem in mod natural hrana „usoara”, care se digera mai repede, astfel incat sa ne potolim foamea fara a ne simti greoi si obositi. Totusi, multi dintre noi ignora semnalele date de organism si nu-si adapteaza dieta la nevoile organismului, scrie Adevarul.

Medicamente interzise in sarcina. Numeroase studii au demonstrat, de-a lungul timpului, ca multe dintre medicamentele sau substantele pe care le consideram inofensive, au efecte negative asupra femeilor insarcinate si, mai ales asupra fatului. Cercetarile au dovedit teratogenitatea medicamentelor (puterea de a realiza malformatii fetilor expusi la folosirea acestora) sau fetotoxicitate ( capacitatea de a afecta fatul sau nou-nascutul expus la folosirea substantei de catre mama), scrie EVZ.

Trifoiul, un tonic general pentru orice varsta. Cand vine vorba despre sanatate, trifoiul poarta cu adevarat noroc. Alb sau rosu, are actiune tonica asupra intregului organism si are indicatii pentru afectiuni diverse, de la boli ginecologice pana la reumatism si spondiloze. Cele doua specii de trifoi, trifoiul alb (Trifolium repens) si trifoiul rosu (Trifolium pratense) sunt plante ierboase des intalnite in flora spontana a Romaniei. Dintre substantele continute de trifoi, cele mai importante sunt cromul, calciul, fosforul, magneziul, potasiul si vitaminele C, B1 si B3. Prin urmare, indiferent de tipul trifoiului, alb sau rosu, infuziile preparate din aceasta planta au un efect tonic si revitalizant asupra organismului. Totusi, in functie de specie, trifoiul aduce organismului si unele beneficii specifice, de aceea indicatiile terapeutice ale trifoiului alb sunt diferite de indicatiile terapeutice ale trifoiului rosu, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro