48 de ore pe HotNews.ro: Inca o mega-structura de telecomunicatii planuita de statul roman; Vezi care sunt cele mai bune spitale din Romania; Ministerul Muncii a modificat in 16 locuri contractul individual de munca; Nunti regionale, triburi, capetenii
Nunti regionale, triburi, capetenii
Mai aruncati o privire la detaliile nuntilor de baroni locali/regionali de la sfarsitul saptamanii. Veti descoperi acolo, pe langa opulenta si prost gust, o fotografie clara a Romaniei stratificate pe clanuri, pe ierarhii tribale, o harta cu numele relatiilor transpartinice. Veti obtine imaginea statica a Romaniei osificate in sisteme de putere corupte. Chermezele de la sfarsitul saptamanii – veritabile fresce sociale – anunta baroniada ajunsa la a doua generatie si puterea crescanda acumulata in ultimii ani de primarii marilor orase sau de capeteniile de Consilii Judetene. Vedem retelele politico-financiare lasate azi mostenire copiilor lor. Odata cu „nuntile anului” de la Craiova si Buzau, se perpetueaza nu doar specia, ci si modelul bizantin, primitiv de societate.
Inca o investitie de proportii a statului roman in domeniul IT&C: o platforma comuna de comunicatii, administrata de STS si pusa gratuit la dispozitia institutiilor publice. Costurile proiectului nu sunt cunoscute, dar stim ca aceasta retea securizata a administratiei centrale si locale ar urma sa foloseasca resurse deja existente din Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Teletrans si Telecomunicatii CFR.
Clasamentul spitalelor a fost finalizat. Vezi care sunt cele mai bune spitale din Romania
Ministerul Sanatatii a finalizat ieri clasificarea spitalelor din Romania, in functie de competentele lor. 461 de spitale au fost supuse evaluarii Ministerului, dintre care 58% se incadreaza in cele mai slabe categorii: patru si cinci. Impartirea institutiilor sanitare s-a realizat avand in vedere cinci categorii de competente, dintre care categoria intai reprezinta maximul de competenta. Aceasta clasificare va fi utilizata pentru elaborarea propunerilor de modelare a finantarii suplimentare a spitalelor, pe nivele de performanta si pentru planificarea achizitiilor de aparatura medicala. Salariile medicilor nu vor fi afectate de aceasta clasificare.
Printr-un Ordin (1616/02.06.2011) publicat marti seara in Monitorul Oficial, Ministerul Muncii a imbunatatit formatul contractului individual de munca, operand 16 schimbari fata de legislatia care fusese in vigoare. Cele mai importante schimbari tin de introducerea dreptului angajatorului de a stabili criterii de evaluare a salariatilor, eliminarea fractiei de minim doua ore din contractele part-time precum si de eliminarea unor prevederi birocratice.
Prestigiosul cotidian Financial Times a publicat pe 14 Iunie un comentariu, inspirat de un raport al bancii japoneze Nomura, in care analiza potentialul impact al unei incapacitati de plata a Greciei asupra bancilor grecesti precum si a ramificatiilor din Romania si Bulgaria. Specific, analiza remarca rolul important pentru sistemul bancar romanesc si bulgaresc al filialelor de banci grecesti si prezenta o serie de scenarii despre impactul unui faliment suveran. Am scris pe aceasta tema la sfarsitul lunii mai dar ultimele evenimente merita o revizitare a subiectului.
Prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaei, a declarat pentru HotNews.ro ca Administratia Lacuri Parcuri si Agrement de pe langa Primaria Capitalei nu a reziliat contractul de asociere cu Bleu Ciel, firma care urmeaza sa construiasca aqualand-ul din Parcul Tineretului. Atat ALPAB-ul, cat si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au declarat in nenumarate randuri ca acest contract a fost reziliat.
Doua noi societati comerciale, Banca Posta Romana si Asigurari Posta Romana, detinute integral de Posta Romana, ar urma sa fie infiintate in perioada urmatoare, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern supus consultarii publice de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiunile acestei companii. Este vorba de crearea cadrului legal pentru infiintarea unui broker de asigurari, a carui activitate ar putea incepe foarte rapid, si chiar a unei banci, ambele in proprietatea Postei Romane, a precizat pentru HotNews.ro Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor.
Romania ofera Japoniei apa plata in valoare de 50.000 de lei; transportul costa 383.000 de lei
Romania ofera Japoniei un ajutor umanitar constand in apa plata in limita sumei de 50.000 de lei, insa pentru chetuielile cu transportul pe ruta Bucuresti-Tokyo s-au alocat 383.000 de lei, potrivit unei hotarari de guvern publicate joi in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.