Sari direct la conținut

VIDEO Anexita tratata “dupa ureche” poate duce la complicatii grave sau chiar la sterilitate

HotNews.ro
Dr. Florin Bican, medic specialist obstetrica ginecologie, Foto: MedLive.ro
Dr. Florin Bican, medic specialist obstetrica ginecologie, Foto: MedLive.ro

Anexita, numita in termeni medicali boala inflamatorie pelvina, reprezinta inflamatia organelor genitale interne, adica a ovarelor, a trompelor uterine si a uterului. Boala este foarte frecventa dar putine femei stiu ca au aceasta boala si mai putine ajung sa fie tratate corect. Statisticile apreciaza ca una din patru femei sufera de anexita. Anexita in sine nu este contagioasa, insa infectia care ar fi putut sa o provoace se transmite si trebuie rezolvata la ambii parteneri.

Citeste articolul complet si comenteaza pe MedLive

Cauzele si transmiterea bolii

Desi anexita in sine nu este contagioasa, boala se transmite prin contact sexual, pentru ca este data de obicei de o infectie cu germeni, explica dr. Florin Bican, medic specialist obstetrica ginecologie. Cel mai frecvent, boala se manifesta printr-o durere surda la nivelul abdomenului inferior de aceea, orice durere aparuta la o femeie, mai ales tanara, care si-a inceput viata sexuala trebuie sa ne duca cu gandul la o boala inflamatorie pelvina. De asemenea, pot aparea scurgeri vaginale modificate si chiar febra, in cazurile mai grave.

Pentru un diagnostic corect, pacienta trebuie sa faca un consult ginecologic, in urma caruia se observa de obicei o durere la examinarea uterului si a ovarelor, care ne poate duce cu gandul la o boala inflamatorie pelvina. Diagnosticul de certitudine se pune dupa ce se efectueaza o serie de analize, in urma carora se poate identifica prezenta germenilor care au declansat boala. Cel mai des este vorba de chlamidia. Setul de analize poate include:

* analize de secretie vaginala;

* culturi din col – hlamidia, microplasma, ureaplasma.

Toate acestea se recolteaza in cabinetul ginecologic. Se mai pot face si analize de sange tot pentru a se cauta anticorpii antichlamidia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro