Sari direct la conținut

Primul vaccin impotriva cancerului la prostata a fost aprobat de autoritatile din SUA

HotNews.ro

Un tratament cu vaccin pentru cancerul de prostata va putea fi utilizat de pacientii din SUA, in urma aprobarii primite din partea Departamentului pentru reglementarea medicamentelor si alimentelor. Tratamentul Provenge implica un vaccin terapeutic obtinut din leucocitele pacientului, care dupa ce au fost preluate de la bolnav, sunt tratate cu substante active si apoi reintroduse in circulatie, anunta CNN

Medicii specialisti americani sustin ca tratamentul nu provoaca reactii adverse severe observate la chimioterapie. Principalele efecte secundare observate sunt simptomele asemanatoare gripei, cum ar fi frisoane si febra, care dureaza una-doua zile.

Tratamentul cu Provenge este destinat barbatilor aflati in faza de metastaza, la care terapia cu hormoni nu a dat rezultate si ar putea fi, de asemenea, aprobat si pentru alte tipuri de cancer sau HIV.

Vaccinul, produs de compania Dendreon poate prelungi supravietuirea pacientului cu 4, 5 luni si ar putea fi utilizat in asociere cu chimioterapia. Studiile au aratat ca 33% dintre pacientii cu o forma avansata a bolii au ramas in viata dupa 3 ani de tratament cu Provenge.

Societate de investitii JP Morgan estimeaza ca un ciclu complet de tratament Provenge va costa aproximativ 65.000 dolari.

Un grup consultativ al Departamentului De Sanatate a analizat vaccinul Provenge, in 2007, si a votat in favoarea acestuia, insa ulterior au fost cerute date suplimentare cu privire la rata de succes a tratamentului.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro