Sari direct la conținut

Ghicitoare cu somajul. Si mijloace pentru a-i contracara efectele.

Jeopardy

Cine a spus, fix cu un an in urma (28 ianuarie 2008), urmatoarele:

Cresterea salariului minim, prin mecanisme administrative, face ca firmele sa fie tot mai reticente in a angaja personal necalificat in vederea formarii.

(…) trebuie gasite mijloace pentru un program national de formare continua. Habar nu am cum s-ar putea face asta, dar stiu sigur cum nu se va face – prin ANOFM…

Autorul celor de mai sus, ridica si alte probleme care, in contextul crizei economice din 2009, au devenit mai putin acute.

Revenind la citat, astept ideile voastre pentru a-i ajuta pe cei de la ANOFM.

Incep eu: cred ca statul poate subventiona partial salariul noilor anagajati – in cazul in care o firma isi mareste numarul de salariati – pe o perioada determinata (sa zicem de 6 luni) daca firma dovedeste ca are un program de ucenicie. Avantajele sunt evidente pentru angajati si pentru stat (care nu va plati ajutorul de somaj). Insa vor avea de beneficiat si firmele care azi ar avea nevoie de mana de lucru, dar care nu isi permit din cauza unui salariu minim prohibitiv sau din lipsa unui numar suficient de mare de personal calificat intr-un anumit domeniu (de ex. tamplari). In acest fel, si firma va avea de castigat pe termen scurt datorita scaderii salariului mediu al firmei, dar si pe termen lung: pentru ca daca numarul de tamplari este mai mare atunci, datorita legaturii dintre cerearea si oferta de tamplari, costurile cu salariile vor fi mai mici in viitor.

Cum ziceam mai sus, astept si ideile voastre, impreuna cu raspunsul la ghicitoare.

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro