Sari direct la conținut

Campina sufera de sete

Republicanul

Pana si bolnavii internati in Spitalul Municipal ar putea fi afectati daca aceste opriri repetate ale apei vor continua si in viitor. “Deocamdata ne descurcam, dar mai avem rezerve doar pentru maximum doua saptamani. Avem de gand sa cumparam niste rezervoare mai mari, pentru ca altfel nu vom putea face fata” a declarat dr. Alexandru Matei, directorul Spitalului Municipal.

Votam pentru MCH-uri in nestire

“Seceta” din Campina a produs multe controverse in oras, astfel ca ne-a fost imposibil sa stabilim cu exactitate vinovatii si mai ales motivul. Atat partile direct implicate: Societatea Metal Euroest si El Sid cat si consilierii locali – cei care au aprobat proiectul – refuza sa comenteze sau mai rau, dau vina unii pe altii.

“Proiectul a fost propus consiliului local in urma cu un an si jumatate, initiatorul acestuia fiind Nelu Dragomir, directorul Metal Euroest. Atunci s-a aprobat in sedinta publica construirea unei microhidrocentrale (MCH) in zona Fantana cu Ciresi.

In urma cu aproximativ doua luni s-a mai dat unda verde pentru construirea altor patru: in apropiere de Banesti, la Telega, Captare si Podul lui Rache. Dar nu cred ca MCH-rile sunt vinovate pentru lipsa apei in oras. Dar daca asa zice Compania de Apa, atunci zic si eu la fel, ei sunt specialistii. Eu am votat pentru, recunosc.” a declarat Mircea Ion, consilier local din partea PSD.

“Nu stiu daca vom mai opri apa”

Miercuri apa potabila a fost oprita din nou in Campina de dimineata pana seara. De data aceasta motivul a fost pur tehnic si motivat. S-au schimbat vanele. Contactata telefonic, Carmen Radu, directorul Companiei de Apa si-a recunoscut “vina” pentru lipsa apei din ziua cu pricina insa n-a ezitat sa-si arate coltii cand am adus vorba de microhidrocentrale.

“Este hotararea consiliului local, nu avem cum sa trecem peste asta si trebuie sa ne supunem. Daca ei au hotarat ca avem nevoie de MCH-uri, asta e. Lucrarile au inceput anul acesta si de atunci am tot fost obligati sa oprim apa in oras. Nici eu nu mai stiu de cate ori. Au avut ceva probleme la turbine, chestiuni tehnice.

Din cate am inteles intentia Metal Euroest este sa produca energie electrica si apoi sa o vanda. Nici macar nu pot sa va precizez daca aceasta criza va mai continua. Cel putin din vina noastra, nu.”

Cine, noi?

Reprezentantul Metal Euroest a refuzat sa comenteze faptul ca majoritatea locuitorilor din Campina sufera din cauza acestor MCH-uri. “Am cumparat si noi doua terenuri si am montat microhidrocentrale.

Ce am facut? Mai multe amanunte nici nu va pot da pentru ca nici eu nu stiu,” a tinut sa precizeze Nelu Dragomir, directorul Metal Euroest, de altfel cel care a propus proiectul spre cercetare si aprobare, consiliului local.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro