Sari direct la conținut

Cum sa va feriti casa de hoti

HotNews.ro

Cine nu-si doreste sa aiba cea mai frumoasa casa din cartier, cu piscina, teren de tenis si cate si mai cate minunatii? Din pacate, toate acestea ii atrag pe hoti ca un magnet. Daca nu vreti sa instalati un sistem de alarma sau sa angajati o firma de paza sa va apere proprietatea, ati putea sa urmati sfaturile editorilor site-ului ehow.com.

Cu putin noroc, veti reusi sa-i tineti departe pe raufacatori de casa dumneavoastra.

Hotii profita de neatentia proprietarilor: urmaresc mici detalii care ii fac pe oameni sa devina victime usoare. Ei stau la panda si cauta sa gaseasca usa de la casa sau de la garaj deschisa, ferestre pe unde pot intra usor si case cu lumina stinsa, pentru ca proprietarii sunt plecati din oras. Fiti vigilenti! Vi se poate intampla si dumneavoastra.

Tineti usile incuiate si ferestrele inchise tot timpul, chiar daca va aflati in spatele casei. Nu va bazati pe lanturile care se pun la usi. Pot fi usor sparte sau taiate. Cumparati-va un sistem de inchidere sofisticat.

Hotilor nu le place sa lucreze in spatii deschise, asa ca ar fi bine sa nu puneti plante in fata ferestrelor, pentru a nu le da ocazia sa se ascunda dupa ele. Puteti sa plantati arbusti de-a lungul usilor de la garaj, de exemplu.

Faceti in asa fel incat casa sa para locuita. Dati tot timpul senzatia ca este cineva acasa. Cand plecati, asigurati-va ca ati inchis toate ferestrele si usile, lasati o lumina sau un radio sa mearga sau programati-le sa porneasca la o anumita ora.

Cand sunteti plecati in vacanta, ar fi bine sa aveti un prieten sau vecin care sa va ridice corespondenta. Lasati-i o cheie si rugati-l sa mai schimbe pozitia draperiilor si sa isi parcheze masina in fata casei dumneavoastra.

Asigurati-va ca bona sau copiii dumneavoastra au inteles ca nu au voie sa primeasca in casa musafiri neinvitati, fara sa va spuna. Inainte sa o faca, trebuie sa va anunte. Nu au voie nici sa discute cu strainii despre programul dumneavoastra, cand plecati in vacanta si cat aveti de gand sa stati. Nu se stie niciodata cand va treziti cu casa sparta.

Cumparati-va un caine. Nu trebuie sa fie unul antrenat sa atace sau unul foarte mare. Orice caine ii poate speria pe hoti, fie ca doar face zgomot si ii deranjeaza pe vecini, care vor incepe sa faca galagie.

Trageti draperiile seara, cand aprindeti luminile in casa. Nu se stie niciodata cine va spioneaza.

Este bine sa va instalati telefoane in mai multe camere. Asigurati-va ca bona sau copiii nu le spun celor care suna si cere detalii despre parinti, ca sunt singuri acasa. Invatati-i sa spuna: “Parintii mei nu pot veni la telefon in acest moment”. Nu oferiti nicio informatie personala cuiva de la celalalt capat al firului, daca nu este o cunostinta.

Nu lasa niciodata la voia intamplarii cutiile goale de televizoare, calculatoare, obiecte electrocasnice sau cadouri scumpe. Daca nu au loc in tomberoane, rupeti cutiile, astfel incat sa incapa sau duceti-le la centrele de reciclare. Nici nu va dati seama ca lasate aruncate aiurea, ii pot determina pe hoti sa va faca o vizita.

Este bine sa va cunoasteti vecinii. Pe vremea bunicilor, oamenii se cunosteau unii cu altii. Acum rar mai au timp sa se vada. Daca sunteti in bune relatii cu ei si reusiti sa va spuneti unii altora mai mult decat un salut, va veti da seama mai usor cand se intampla ceva in neregula si veti anunta politia.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro