Sari direct la conținut

Petrom a infiintat o divizie de energie

HotNews.ro

Petrom a anuntat miercuri infiintarea unei divizii de energie, care va administra toate proiectele din acest domeniu, aceasta fiind operationala incepand cu data de 1 octombrie 2007, se arata intr-un comunicat al companiei.

Divizia de energie este subordonata directorului general executiv adjunct al companiei si este condusa de Lacramioara Diaconu, care anterior a detinut functia de director fuziuni si achizitii, relatii cu piata de capital.

”Conform strategiei noastre pentru 2010, pe care am reconfirmat-o in 2006, compania a abordat si segmentul energiei electrice.

Avem in vedere atat valorificarea complementaritatii gazelor naturale si a energiei electrice, prin construirea unei centrale electrice pe gaze, cat si initierea de proiecte care acopera alte tipuri de energie precum hidro, eoliana”, a declarat Werner Schinhan, director general executiv adjunct al Petrom.

La mijlocul lunii august, reprezentantii Petrom declarau ca au demarat licitatia pentru construirea unei centrale electrice pe gaze la Petrobrazi, cu o capacitate de 860 MW, care va fi finalizata cel mai tarziu la inceputul anului 2011.

”Construirea centralei electrice pe baza de gaze de la Petrobrazi, o investitie de circa 500 de milioane de euro, este cel mai important proiect al diviziei.

Am avut oportunitatea de a fi implicata in derularea lui chiar de la inceput; in prezent desfasuram selectia de oferte pentru desemnarea contractorului care va construi centrala pe baza unui contract la cheie cu valoare fixa”, a spus Lacramioara Diaconu, directorul diviziei de energie.

”Estimam sa incepem livrarea de energie electrica in sistemul energetic national la sfarsitul anului 2010. Obiectivul nostru pe termen lung este de a deveni un jucator important in sectorul de electricitate din Romania”, a mai spus Lacramioara Diaconu.

Potrivit comunicatului, crearea diviziei de energie va aduce o serie de beneficii in administrarea portofoliului de proiecte in domeniul energiei electrice, respectiv proces decizional clar, investitii conforme cu strategia globala a companiei, concentrare a cunostintelor in domeniul energiei electrice, o interfata unica pentru partenerii externi.

Petrom a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro, profitul net al companiei situandu-se la nivelul de 647 milioane euro. Nivelul productiei de titei si condensat in 2006 a fost de 4,78 milioane tone si 5,92 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Actionarul majoritar al companiei este grupul austriac OMV (51,011%). Ceilalti actionari ai Petrom sunt Statul Roman (30,862%), Fondul Proprietatea (9,887%), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (2,026%) iar alti actionari detin 6,214% din titluri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro