Doua sau trei numere intr-un singur telefon
In prezent, sunt disponibile aproximativ 400 de modele de telefoane dual si cam de 20 de modele tri-SIM. Telefoanele dual SIM se impart in 2 categorii: cu redirectionare si fara redirectionare (ambele SIM-uri lucrand simultan).
Telefoanele cu redirectionare au o cartela “activa” si una “pasiva”. Se poate apela numai de pe cartela activa iar la primirea unui apel pe cartela “pasiva” acesta este redirectionat automat catre cea activa.
Dezavantajul in acest caz este ca se plateste costul redirectionarii. Telefoanele fara redirectionare includ 2 aparate intr-unul singur.
Se poate apela simultan de pe ambele numere, se poate primi simultan pe ambele cartele fara a fi nevoie de redirectionare. In bara de sus se vad cele 2 indicatoare de semnal, pentru fiecare SIM in parte.
Aceste telefoane pot fi folosite pentru acelasi operator sau pentru operatori diferiti.
“Telefoanele mobile dual si tri SIM, in general, nu sunt produse de catre marile companii in domeniu pentru ca acestea distribuie telefoanele prin intermediul marilor operatori de telefonie mobila, iar acestia nu au nici un interes ca pe un telefon furnizat de ei sa fie «gazduit» si un operator concurent”,
ne-a declarat Victor Balas, general manager al Automotive Business Services, unul dintre distribuitorii de astfel de aparate.
Exista avantaje, dar si dezavantaje
Avantajul principal este acela ca in loc de doua sau trei telefoane in buzunar putem avea doar unul. Prin telefoanele dual SIM se centralizeaza intr-un singur telefon agendele telefonice de pe mai multe SIM-uri, acelasi lucru fiind valabil si pentru tri SIM.
Marele dezavantaj este ca daca te lasa bateria sau il pierzi ramai fara toate agendele de telefon.
Un articol de Paul Barbu