Sari direct la conținut

A sasea editie SoNoRo-Interferente la Palazzo Ricci din Montepulciano

HotNews.ro

Pentru al saselea an consecutiv, tinerii muzicieni romani selectati in cadrul programului SoNoRo-Interferente vor lucra, timp de o saptamana, alaturi de patru muzicieni consacrati ai scenei internationale: pianista Diana Ketler, profesoara la Academia Regala de Muzica din Londra, violonista Alissa Margulis, profesoara la Conservatorul din Bruxelles, violistul Razvan Popovici si violoncelistul Alexander Bouzlov, profesor la Conservatorul P.I.Ceaikovski din Moscova.

Studentii selectati pentru a participa la workshop-ul de la Montepulciano sunt: Radu Dunca, Cifor Dariu, Cristian Suarasan, Vilhelem Andras, Adrian Vasile, Luca Pulbere, Eszter Boglarka Olah, Gabriela Bokor.

Sesiunea de lucru se va incheia cu un concert, in cadrul caruia tinerii muzicieni vor interpreta, alaturi de profesorii lor, lucrarile studiate impreuna. Printre acestea se numara piese de Robert Schumann, P.I.Ceaikovski, Johannes Brahms si Antonín Dvořák.

Workshop-ul SoNoRo-Interferente de la Montepulciano, Italia, se desfasoara in perioada 30 martie – 6 aprilie.

Creat in 2007, programul educativ SoNoRo-Interferente este o initiativa in premiera in Romania, care doreste sa contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni romani si la largirea orizonului lor cultural, in context european. Unul din scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul Festivalului SoNoRo de a include Romania in circuitul de varf al vietii muzicale europene.

Tinerii muzicieni romani admisi la selectii vor avea ocazia sa studieze muzica de camera alaturi de artisti de talie internationala si de profesori de la diferite Universitati de Muzica din Europa. Anul acesta vor fi organizate in cadrul programului patru workshop-uri de cate o saptamana: in Romania, la Portul Cultural Cetate si la Busteni, la Castelul Cantacuzino; in Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), si, in premiera, in Germania, la Academia de Muzica Bad Endorf. La finalul fiecarei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrarile studiate in cadrul workshopului, alaturi de profesorii lor, in concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Portul Cultural Cetate, Bucuresti, Busteni, Montepulciano si Bad Endorf. In plus, cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshop-ului SoNoRo – Interferente vor avea ocazia sa concerteze in cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo 2014.

Preselectiile pentru SoNoRo – Interferente 2014 au avut loc in perioada 25-27 ianuarie 2014 la Bucuresti si la Cluj, iar dintre cei aproximativ 80 de tineri care s-au inscris au fost alesi 34 de bursieri, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro