Sari direct la conținut

Acoliții Kremlinului râd de gafele lui Joe Biden: „Un candidat pro-rus controlat de Kremlin”

HotNews.ro
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Joe Biden a demonstrat că este „un candidat pro-rus controlat de Kremlin”, l-a ironizat vineri Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, după ce președintele american s-a exprimat greșit și l-a prezentat pe Zelenski drept „președintele Putin” înainte de a se corecta rapid, potrivit Reuters.

Videoclipul cu gafa comisă joi la summitul NATO de la Washington a fost difuzat toată ziua în buletinele de știri din Rusia, unde comentatorii televiziunii de stat îl descriu de mult timp pe Biden, în vârstă de 81 de ani, ca pe un bătrân senil care riscă să declanșeze al Treilea Război Mondial, spre deosebire de Putin, în vârstă de 71 de ani, pe care îl prezintă ca pe un geniu strategic.

Și faptul că Biden a confundat numele rivalului său republican Donald Trump cu cel al Kamalei Harris, vicepreședinta sa, a fost, de asemenea, mediatizat.

Olga Skabaieva, o comentatoare TV pro-Kremlin, a postat pe rețelele sale de socializare un clip cu bâlbâiala lui Biden cu numele lui Putin.

„Spectacolul lui Joe continuă!”, a scris ea separat, sub filmarea cu confuzia de nume Trump/Harris.

Gafele lui Biden vin într-un moment în care acesta se confruntă cu apeluri din partea mai multor democrați de a-și abandona candidatura la prezidențiale. Președintele a insistat că rămâne în cursă și că este cel mai bine plasat pentru a-l învinge pe Trump în alegerile din noiembrie.

Joe Biden și Volodimir Zelenski la Summitul NATOFoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Putin, „un nebun criminal”

Kremlinul a declarat că erorile lui Biden au fost observate de toată lumea.

„Am observat că întreaga lume a acordat atenție la ceea ce s-a întâmplat… Este clar că acestea au fost scăpări de limbaj” din grabă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a spus că gafele lui Biden au fost „un subiect intern al SUA”, dar Kremlinul a remarcat, de asemenea, comentariile sale lipsite de respect despre Putin, pe care liderul american l-a numit „un nebun criminal”.

„Acest lucru este inacceptabil pentru noi și nu credem că face în niciun fel un șef de stat american să arate bine”, a spus Peskov.

Dar derapajele verbale ale lui Biden au fost cele care au dominat acoperirea mediatică și comentariile din Rusia.

Serghei Markov, un fost consilier al Kremlinului, a declarat că oricine poate face o greșeală, dar că Biden pare să facă una în fiecare zi pentru că este „retardat”.

INTERVIURILE HotNews.ro