Sari direct la conținut

Afirmațiile false ale lui Donald Trump privind comunitatea de haitieni care mănâncă pisici și câini au dus la închiderea unui colegiu și evacuarea a două școli din Springfield

HotNews.ro
Afirmațiile false ale lui Donald Trump privind comunitatea de haitieni care mănâncă pisici și câini au dus la închiderea unui colegiu și evacuarea a două școli din Springfield
Donald Trump. FOTO: BONNIE CASH / UPI / Profimedia

Oficialii orașului american Springfield au anunțat că au ordonat evacuarea mai multor școli vineri, în contextul acuzațiilor false din partea lui Donald Trump la adresa migranților haitieni care locuiesc în localitate că ar mânca pisici si câini, relatează AFP.

Acest orășel din Ohio, un stat din nord-estul țării, se află în centrul unei controverse aprinse, lansată de dreapta radicală și alimentată de Donald Trump, care susține în mod fals că migranții haitieni atacă câinii sau pisicile ca să le mănânce.

Deși poliția locală a negat categoric această informație, precum și numeroase publicații de verificare a informațiilor, inclusiv AFP, candidatul republican a repetat-o ​​de mai multe ori de marți, când a spus-o în timpul dezbaterii sale televizate cu vicepreședinta Kamala Harris.

Întrebat vineri la o conferință de presă din California despre acest subiect, Donald Trump a persistat în retorica sa și a promis „expulzări în masă” în Springfield, făcându-se că ignoră faptul că mulți migranți au permis de ședere acolo.

„Trebuie să se oprească, ceea ce face el, trebuie să se oprească”, a spus Joe Biden vineri de la Casa Albă. „Nu există loc în America” pentru astfel de acuzații, a adăugat el.

Două şcoli primare au fost evacuate, iar un colegiu a fost închis, anunţă oficialii într-un comunicat transmis mai multor publicaţii.

Joi, sediul Primăriei Springfield a fost evacuat în urma unei alerte cu bombă.

Poliția federală investighează și amenințările făcute joi seară împotriva unui adăpost haitian din oraș, a declarat pentru AFP directorul acestui centru, Viles Dorsainvil, referindu-se la insulte și îndemnuri la „plecarea” acestora din oraș.

În ciuda naturii extrem de dubioase a zvonului, Donald Trump și cei apropiați nu și-au manifestat până acum nicio dorință de a-și retrage afirmațiile.

În timpul unei întâlniri de joi în Arizona, un stat care se învecinează cu Mexicul, miliardarul în vârstă de 78 de ani a continuat să facă referire la această declarație falsă și rasistă.

INTERVIURILE HotNews.ro