Sari direct la conținut

Arest preventiv prelungit pentru autorul tragediei de la 2 Mai

HotNews.ro
Vlad Pascu , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în care au fost uciși doi tineri, rămane în arest preventiv, a decis luni Judecătoria Mangalia, după ce instanța i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, motivând că este „neîntemeiată”.

Astfel, Vlad Pascu rămâne în arest pentru încă 60 de zile, începând de luni, 9 septembrie, și până pe 7 noiembrie, inclusiv.

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore, transmite News.ro.

Este a treia solicitare de mutare în arest la domiciliu pe care Pascu a făcut-o, prima fiind în iulie și celelalte în ultimele două săptămâni. Magistrații i-au respins de fiecare dată cererea.

În urmă cu o săptămână, avocații lui Vlad Pascu au depus contestație la Tribunalul Constanța cu privire la decizia prin care Judecătoria Mangalia i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Contestația a fost respinsă.

Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023.

Avocaţii lui Vlad Pascu au susţinut că cei doi tineri morţi în accidentul provocat de clientul lor aveau „cantităţi destul de mari” de alcool în sânge şi urină, folosind acest argument pentru a-şi scoate clientul din arest preventiv.

Replica a venit de la avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor. Acesta susţine că unul dintre tinerii morţi în urma accidentului nu consumase deloc alcool, iar celălalt avea un nivel al alcoolemiei pentru care ar fi primit, cel mult, o amendă contravenţională.

Următorul termen programat în dosarul lui Vlad Pascu este pe 20 septembrie.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

INTERVIURILE HotNews.ro