Sari direct la conținut

Arestarea lui Pavel Durov a crescut numărul de utilizatori Telegram. Cea mai vizibilă creștere, în Franța

HotNews.ro
Arestarea lui Pavel Durov a crescut numărul de utilizatori Telegram. Cea mai vizibilă creștere, în Franța
Telegram, aplicația de mesagerie fondată de Pavel Durov (Foto: Aleksey Zotov / Alamy / Alamy / Profimedia)

Începând de luni, când știrea arestării fondatorului Telegram Pavel Durov în Franța era deja cunoscută la nivel global, aplicația a înregistrat o creştere a numărului de descărcări, relatează Appfigures citat de news.ro

Față de anul trecut, Telegram se bucură acum de un număr de instalări cu 4% mai mare, ceea ce a fost suficient pentru a propulsa aplicaţia în fruntea topurilor. Actuala creştere a Telegram pare să fie în plină desfăşurare, iar cifrele vor mai creşte, realtează Appfigures.

În Statele Unite, după creşterea din ultimele zile, Telegram a ajuns să ocupe locul doi al categoriei Social Networking din App Store. În topul general, de pe 18, Telegram a ajuns acum pe locul 8.

Creşterea Telegram este şi mai vizibilă în Franţa, unde a fost arestat Durov. Aplicaţia este acum pe primul loc în categoria Social Networking şi pe locul al treilea la general.

Pavel Durov a fost arestat sâmbătă în Franţa, fiind acuzat că a permis desfăşurarea pe Telegram a unei serii întregi de activităţi ilegale, precum trafic de droguri, spălare de bani şi publicarea unor postări cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Arestul lui Pavel Durov a fost prelungit duminică seara „și poate dura 96 ​​de ore”, adică până miercuri.

Președintele francez Emmanuel Macron a confirmat oficial luni arestarea lui Durov, la două zile după ce a fost reținut pe aeroportul Le Bourget de lângă Paris sâmbătă seara, spunând că nu există niciun motiv politic în arestarea acestuia, în ciuda multor comentarii false online. El a adăugat că Franța rămâne profund dedicată libertății de exprimare.

INTERVIURILE HotNews.ro