Sari direct la conținut

ASE anunță începerea înscrierilor la concursul de admitere pentru programele universitare de Licență, vineri 12 iulie

ASE anunță începerea înscrierilor la concursul de admitere pentru programele universitare de Licență, vineri 12 iulie
ASE

Academia de Studii Economice din București (ASE), cea mai bună universitate economică, de business și administrație publică din Europa de Sud-Est, își așteaptă absolvenții de liceu la concursul de admitere la programele universitare de LICENȚĂ, vineri, 12 iulie fiind prima zi de înscrieri. 

Procesul de înscriere se desfășoară online în perioada 12-19 iulie. 

Pentru anul universitar 2024-2025, ASE are o generoasă ofertă educațională: 7.696 de locuri, dintre care 3.130 la forma de finanțare de la buget (pentru români, UE, SEE, români de pretutindeni și non-UE). Candidații pot alege una sau mai multe opțiuni dintre cele 35 de programe de licență – 25 pentru forma de învățământ cu frecvență, desfășurate în limbile română, engleză, franceză sau germană, 9 programe la distanţă şi unul cu frecvenţă redusă. 

Documentele necesare înscrierii pot fi consultate pe pagina de Admitere Licență 2024. Taxa de înscriere la programele universitare de licență pentru învățământul cu frecvență este de 120 de lei, sumă în care sunt incluse primele două opțiuni, iar pentru următoarele opțiuni se achită suplimentar o taxă de 40 de lei/opțiune. Pentru  învățământul la distanță și cu frecvență redusă, taxa de înscriere este de 145 de lei (indiferent de numărul de opțiuni). Taxa de înscriere se poate plăti direct din platforma de înscriere.

Calendarul Admiterii poate fi consultatpe pagina Admitere licență și trebuie urmărit de către candidați pe întreaga perioadă de desfășurare a admiterii. Marți, 23 iulie, se va susține online testul de competență lingvistică de către candidații care au opțiuni pentru programele cu predare în limbă străină sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză, franceză)” și nu au certificat de competență lingvistică recunoscut de ASE. În perioada 29 – 31 iulie, candidații repartizați la buget, taxă sau aflați în așteptare își confirmă locul, iar pe 1 august are loc afișarea finală, unde candidații vor afla la ce program universitar au fost admiși. 

Candidații care se înscriu laprogramele universitare de licență ale facultăților Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Drept vor susține examen scris.

Candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică susțin un examen scris care constă într-un test grilă, la disciplina Matematică, pe baza tematicii și bibliografiei afișate pe site-ul universității. Candidații care se înscriu la programele cu predare în limba română susțin examenul joi, 25 iulie, iar cei care optează pentru programul organizat în limba engleză susțin examenul vineri, 26 iulie. Detalii despre desfășurarea concursului de admitere și calcularea mediei generale de admitere la CSIE se regăsesc pe pagina dedicată – ase.ro/admitere-csie. Candidații pot accesa modelele și broșura de subiecte cu rezolvări.

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris, care se desfășoară joi, 25 iulie și constă într-un test grilă la disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii și bibliografiei de concurs prezentate pe site. Informații complete despre concursul de admitere sunt disponibile pe pagina ase.ro/admitere-drept. Candidații pot accesa modele de subiecte, cu rezolvări, la limba română și economie.

Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și la alte programe universitare de licență din oferta ASE. 

De asemenea, în timpul perioadei de admitere, ASE oferă locuri de cazare pentru candidaţii din provincie şi însoţitorii acestora. Cazarea se va face în limita locurilor disponibile, la un tarif de 15 lei/noapte pentru candidaţi şi de 20 lei/noapte pentru însoţitorii acestora. 

Pentru celelalte 10 facultăți, concursul de admitere constă în: 

  • eseul motivațional 
  • testul de competenţă lingvistică
  • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%). 

Toate detaliile privind condiţiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii, precum şi calendarul şi actele necesare pentru înscriere, sunt disponibile pe site-ul dedicat ase.ro/admitere/licenta, Facebook, Instagram. La dispoziția celor interesați se află și adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319.19.00/01, interior 360, 306. Pe pagina de Admitere, candidații pot accesa atât planurile de învățământ, cât și fișele de disciplină, astfel încât să cunoască, atunci când formulează opțiunile, ce discipline vor studia și care este conținutul acestora pentru fiecare program. Studenții ASE intră în legătură directă cu candidații, oferind răspuns la toate întrebările referitoare la procesul de admitere, în grupul special creat pe Facebook – Admitere ASE – 2024 – Grup oficial.

Campusul universitar din centrul Bucureștiului, cu condițiile sale moderne de studiu și cazare, poate fi vizitat și virtual, accesând turul virtual al ASE, ce poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

De ce ASE?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței educaționale internaționale, oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitate. Studenții beneficiază de numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii apreciază studiile universitare oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii Economice constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune inserții pe piața muncii. Astfel, 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi o viață profesională interesantă și bine plătită.

„Academia de Studii Economice din București înseamnă o comunitate universitară puternică, cu peste 25 000 de membri, un brand cu notorietate, cu aspirații ambițioase, conștient de răspunderea ce îi revine în formarea oamenilor integri, dedicați profesional și frumoși sufletește, care să poarte cu ei în timp, prin viață, valorile pe care Alma Mater își propune să le transmită prin ei de aici, din inima Bucureștiului, din Piața Romană, de la kilometrul zero al învățământului economic superior din România, către viitorul societății noastre și al tinerilor de mâine!” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Articol susținut de ASE