Sari direct la conținut

Basescu, acuzat de Greenpeace ca sustine construirea ilegala a unei sosele in Retezat

HotNews.ro

Organizatia de mediu Greenpeace il acuza pe Traian Basescu ca sustine construirea Drumului National 66A, o sosea care trece prin inima Parcului Retezat, urmand sa lege Petrosani de Baile Herculane. Lucrarea a fost reluata joi, 12 aprilie, in ciuda faptului ca prefectul de Hunedoara, Cristian Marius Vladu, anuntase in noiembrie 2006 suspendarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.

Reprezentantii Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara sustin ca, in acest moment, nu se desfasoara nici o lucrare in sectorul II al drumului, intrucat nu exista inca documentele necesare pentru demararea acestor lucrari. Cu toate acestea, activistii Greenpeace sustin ca au vazut in zona utilaje de constructii si muncitori circuland.

„Presedintele tarii a vizitat de mai multe ori constructia inca de pe vremea campaniei electorale pentru presedintie, si si-a dovedit lipsa de cunostiinte privind protectia mediului precum si interesele pe care le-ar avea in zona, afirmand la vizita din octombrie 2006 ca „este o lucrare la care tin foarte mult, asta-i tot!”, se arata intr-un comunicat Greenpeace remis redactiei HotNews.ro.

Greenpeace sustine ca beneficiarul lucrarii, Directia Regionala Drumuri si Poduri Timisoara, construieste ilegal sectorul II al drumului (intre Campu lui Neag, km 37+600 si Campusel, km 47+440), fara studiu de impact actualizat, fara acordul de mediu al Agentiei de Protectia Mediului Hunedoara si fara avizul Consiliului Stiintific al Parcului National Retezat.

„Nu exista inca documentele necesare demararii constructiilor si de aceea la sectorul II nu se lucreaza. Deocamdata suntem la faza studiului de fezabilitate. Dupa aceea trebuiue sa obtinem avizul de mediu si abia apoi putem incepe sa lucram la proiectul tehnic al drumului”, a declarat Corina Buga de la Directia Regionala Drumuri si Poduri Timisoara.

In Retezat se gaseste ultimul peisaj forestier intact din Europa Centrala, Vestica si de Sud. Aici pot fi gasite populatii semnificative de urs, lup si ras.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro