Sari direct la conținut

Budapesta insistă că „există o singură soluţie” pentru războiul din Ucraina

HotNews.ro
Peter Szijjarto, Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia
Peter Szijjarto, Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Un armistiţiu şi negocieri de pace sunt singura soluţie pentru războiul din Ucraina, a afirmat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, notând totodată că situaţia din războiul Ucraina-Rusia devine din ce în ce mai gravă, cu evenimente „sfâşietoare” în care sunt implicaţi copii, „şi este de aşteptat să se deterioreze în continuare”, a consemnat agenția maghiară MTI, citată de Agerpres.

„Sunt tot mai multe arme şi propaganda pentru război devine mai puternică, cu un grav pericol de escaladare”, a scris Peter Szijjarto pe Facebook. „Noi avertizăm de câteva săptămâni în legătură cu acest lucru”, a adăugat el.

„Există o singură soluţie, o singură cale de a pune capăt distrugerii şi masacrului, de a salva vieţile oamenilor şi de a preveni evoluţii şi mai grave: un armistiţiu şi negocieri de pace”, conchide ministrul de externe ungar, explicând că din acest motiv conducerea ungară a lansat o „misiune de pace” ce include și o vizită la Washington.

„Aceasta va fi poziția noastră la summitul NATO”

„Vom reprezenta această poziţie la summitul NATO: nu există soluţie pe câmpul de luptă”, a insistat Szijjarto. „E imposibil de înţeles de ce nu se poate accepta acest fapt”.

„Proiectele de rezoluţie pentru următoarele trei zile demonstrează o totală lipsă de înţelegere, cu NATO pregătită să lanseze o misiune în sprijinul Ucrainei. Noi nu ne vom implica în aceasta; nu vom furniza arme, nu vom furniza trupe şi nu vom participa la finanţare”, a susținut şeful diplomaţiei ungare.

___

INTERVIURILE HotNews.ro