Sari direct la conținut

Business report: Cei mai rapizi constructori din lume. Romania ar avea toate autostrazile gata in timp record; Companiile energetice – stoarse de dividende de miliarde; Cifrele dezastrului. Veniturile nu mai fac fata cheltuielilor cu pensiile si salariile bugetarilor

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Dacia Logan MCV 1.5 dCi: Din ce in ce mai frumos. Gamele Dacia Logan si Sandero au beneficiat de un facelift, care imbunatateste discret masinile. Iata ce aduce nou acesta. Dacia continua sa evolueze frumos. Dupa ce a introdus cutia Easy-R anul trecut o transmisie care ne-a surprins placut in teste constructorul de la Mioveni a trecut gamele Logan si Sandero printr-un binemeritat facelift. Acesta aduce o infatisare usor schimbata la exterior, mai evidenta in partea frontala. Aici se fac remarcate noile blocuri optice cu lumini de zi LED, grila radiatorului redesenata si un spoiler care integreaza mai armonios proiectoarele de ceata, anuntaAuto-Bild.

Pensiile private obligatorii: Valoarea medie a unitatii de fond a crescut cu 3,3% in ultimul semestru din 2016. Valoarea medie a unei unitati de fond in sistemul pensiilor private obligatorii a fost, la finalul anului trecut, de 21,56 lei, potrivit ultimelor date ale Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat. In medie, valoarea de 21,56 de lei este cu 3,3% peste nivelul intregistrat la jumatatea anului trecut. Iata cum a evoluat valoarea unei unitati de fond pentru cele mai mari cinci fonduri active pe pilonul 2, in ultimele sase luni. NN (ING) avea la finalul anului trecut 1,92 milioane de participanti. Valoarea unitatii de fond a ajuns la 22,40 lei, in crestere cu 3,33% fata de jumatatea anului, potrivitEconomica.

Cei mai rapizi constructori din lume. Romania ar avea toate autostrazile gata in timp record. China Communications Construction, una din cele mai mari firme de infrastructura de transport din China, ar putea reprezenta solutia pentru terminarea autostrazilor din Romania. Doar 633 de kilometri de autostrada s-au construit in ultimii 26 de ani. Romania ar fi trebuit sa aiba in prezent circa 3.200 kilometri de autostrada, in loc de aproximativ 731 de kilometri, cat are in prezent. In perioada 1967 – 1969, Institutul de Proiectari in Transporturi (IPTANA) a realizat primul studiu dedicat construirii in perspectiva a unei retele de autostrazi. Studiul nu a fost urmat pana la capat desi, pe baza lui, au fost incepute, dupa anii ’90, lucrarile la Autostrada Bucuresti – Cernavoda, nici azi terminata, si a fost elaborat studiul pentru Autostrada Bucuresti – Ploiesti, din care s-au inspirat in mare masura proiectantii actualei autostrazi Bucuresti – Ploiesti, arataCapital.

Poti sa-ti platesti singur contributia la pensia publica. Pana la 27 aprilie persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au asigurate in sistemul public de pensii. Romanii au incheiat contracte de asigurare sociala in baza Legii 186/2016 in valoare de 56 milioane de lei, arata datele Casei Nationale de Pensii Publice furnizate la solicitarea Agerpres. Conform CNPP, incheierea contractului de asigurare sociala in temeiul Legii 186/2016 poate fi solicitata numai in perioada 27.10.2016 – 27.04.2017. Perioada pentru care se poate incheia asigurarea in sistemul public de pensii, in baza acestui act normativ, este de cel mult 5 ani calendaristici anteriori incheierii contractului, relateazaEconomica.

Cifrele dezastrului. Veniturile nu mai fac fata cheltuielilor cu pensiile si salariile bugetarilor. Povara bugetara a platii salariilor, pensiilor, dar si a ajutoarelor sociale a ajuns atat de mare, incat suma necesara pentru onorarea acestor obligatii a ajuns sa depaseasca cu aproape 20% toate veniturile incasate din taxe si impozite. Majorarile repetate de pensii si salarii, dar si cresterea numarului beneficiarilor de ajutoare sociale produc dezastru in executia bugetara. Asa cum arata cifrele la doua luni, falia intre ceea ce colecteaza statul, prin ANAF, din taxele si impozitele percepute populatiei si companiilor (venituri fiscale) si ceea ce cheltuieste pe obligatiile mai sus amintite se adanceste, noteazaRomania Libera.

Europenii sunt cumparatori online pasionati, comertul prin internet va avea o crestere de 45%. Europenii sunt cumparatori online pasionati, comertul prin internet fiind asteptat sa aiba o crestere de 45%, calculat pentru intervalul 2015-2018, releva ultimele date privind comertul electronic pan-european si noile tendinte de plata. Detalii in domeniu si idei concrete pentru noi afaceri vor fi prezentate la a doua editie a WeLoveDigital.forum, din 4-5 aprilie de catre ministrul Comunicatiilor si cei mai puternici jucatori din industrie, ca Google, Orange, Carrefour, Uber, evoMag, Visa. Unul din patru europeni cu acces la Internet a cumparat produse sau servicii online cel putin o data pe saptamana anul trecut, conform primului studiu Masterindex si Mastercard, efectuat in peste 20 de tari din Spatiul Economic European, scrieProfit.

Companiile energetice – stoarse de dividende de miliarde: Programul de guvernare nu are o cifra despre investitii. La bugetul statului vor fi varsate dividende cel putin 2.000 de milioane de lei in acest an, din profiturile pe anul trecut, inregistrate de cele mai importante companii energetice la care statul este actionar majoritar, potrivit propunerilor pe care managementul acestora le va face actionarilor: Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica si Nuclearelectrica. Pe de alta parte, Programul de guvernare postat pe site-ul Executivului nu are nici un reper valoric atunci cand vorbeste despre investitii in energie, ci doar obiective generale ambitioase, informeazaCurs de Guvernare.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro