Sari direct la conținut

Business Report: Cum poti sa-ti cumperi benzinarie de la banca; "Prima Casa 4" a taiat elanul cumparatorilor si vanzatorilor, iar preturile continua sa scada; Fondul Proprietatea, raportat cu o detinere de 10,03% din "Alro" Slatina; Euro a avut cel mai bun inceput de an din istoria sa desi se credea ca criza datoriilor ii va pune capac

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

„Prima Casa 4” a taiat elanul cumparatorilor si vanzatorilor, iar preturile continua sa scada. Efervescenta creata de finalizarea plafonului dedicat programului „Prima Casa 3”, care ar fi putut conduce la o crestere a preturilor, a fost estompata de lansarea noii variante a programului guvernamental. „In acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achizitia de locuinte, dar care nu a dus la o crestere a preturilor, ci dimpotriva. Asa cum unii se grabesc sa cumpere, altii se grabesc si mai tare sa vanda”, se arata in raportul lunar dat publicitatii de portalul AnunturiParticulari. In luna martie, o garsoniera a fost cotata la pretul mediu de 37.902 euro, cu 1% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere de 12% a pretului mediu solicitat de proprietari, scrie Capital.ro.

In articolul „Romania, raiul proprietarilor de magazine: mallurile sunt deschise anul acesta si in prima zi de Paste”, Ziarul Financiar scrie: „Romania devine raiul retelelor de magazine in conditiile in care centrele comerciale sunt deschise si in prima zi de Paste pentru a-si rotunji veniturile cu cateva sute de mii de euro. Mii de romani sunt asteptati in magazine pe 24 aprilie. „Imi place Bucurestiul pentru ca exista multe magazine si restaurante care sunt deschise tot timpul. In Anglia, Germania, Austria si alte tari din Europa Centrala si de Vest doar unele magazine sunt deschise duminica si asta doar cateodata. In Romania magazinele sunt deschise duminica, fapt ce imi dovedeste ca in aceasta tara exista flexibilitate. Mai mult, aici sunt deschise si de sarbatorile legale, ceea ce in strainatate nu se intampla”, spune managerul britanic Stephen Stead, englezul care conduce afacerile producatorului de medicamente Labormed”. Integral in ZF.ro.

Fondul Proprietatea, raportat cu o detinere de 10,03% din „Alro” Slatina. „Fondul Proprietatea” a fost raportat, ieri, cu o detinere de 10,03% din „Alro” Slatina (simbol ALR), in urma unei tranzactii de la finele lunii trecute, prin care a achizitionat circa 700.000 de actiuni, potrivit informatiilor de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. „Alro” Slatina are o capitalizare bursiera de 2,77 miliarde lei, potrivit pretului de 3,885 lei/actiune inregistrat in sedinta bursiera de ieri. De la inceputul anului, actiunile ALR s-au apreciat cu circa 24%. „Alro” este controlata de rusii de la „Vimetco”, cu o participatie de 84,18% din companie, informeaza Bursa.ro.

Cum mai merge luxul pe Calea Victoriei. Luxul de a avea clienti de lux sau despre cum pot fi convinsi romanii avuti sa-si cheltuie banii in magazinele din tara, si nu in cele din strainatate. Faptul ca strada-reper a industriei locale de lux, Calea Victoriei, si-a mai recastigat din glamourul stirbit, in primavara lui 2009, de criza – in ultimul an, aici au fost inaugurate zece magazine: Hugo Boss, Belstaff, Helvetansa, Maison Haute Horologerie, Frey Ville, Micri Gold, Cellini, Ferrari Store, Emporio Armani si Gucci – le poate da unora senzatia ca luxul a iesit din recesiune, iar cumparatorii reincep sa cheltuie cam ca inainte. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Bilantul lui 2010 facut de CPP Management Consultants, singura companie de consultanta specializata in industria de lux, arata ca „suntem intr-un fel de punct zero. Oferta e mai mare acum, dar numarul clientilor a scazut cu 20-25%. Iar din cei care au ramas, multi cumpara de afara”, spune Oliver Petcu, Managing Partner, scrie Money.ro.

Dobanzile la creditele in euro, pe crestere. Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea majora, joi, dobanda de politica monetara, pentru prima oara din iulie 2008, dupa ce presedintele institutiei Jean-Claude Trichet a avertizat ca riscurile asupra preturilor sunt in crestere si intreg consiliul guvernatorilor bancii este pregatit sa actioneze intr-o maniera ferma si in timp util pentru a tempera presiunile inflationiste. Acesta a sugerat ca majorarea nu va depasi un sfert de punct. Inflatia a accelerat in martie, in zona euro, la 2,6%, cea mai ridicata rata din octombrie 2008. Intr-un sondaj realizat de Reuters printre 80 de analisti, 76 dintre acestia au precizat ca BCE va majora dobanda -cheie cu 0,25 puncte, anunta Financiarul.

In articolul „Euro a avut cel mai bun inceput de an din istoria sa desi se credea ca criza datoriilor ii va pune capac”, Ziarul Financiar scrie: „Euro, care in urma cu zece luni era vazut drept un esec si caruia unii analisti ii vedeau sfarsitul ca urmare a crizei datoriilor suverane, a avut un inceput de an in forta datorita cresterii economice sustinute din Germania si posibilitatii majorarii dobanzii de catre BCE. Euro s-a apreciat cu 3,5% in primul trimestru, cea mai mare crestere trimestriala de dupa perioada octombrie-decembrie 2008 si cel mai bun prim trimestru de la introducerea monedei in 1999. Moneda se tranzactiona ieri la o valoare de 1,4221 dolari”. Integral in ZF.ro.

BMW M5 Concept – fotografii si informatii oficiale. BMW a dat publicitatii primele informatii si imagini cu noul M5 Concept, pe care urmeaza sa-l prezinte in curand, la Shanghai Auto Show. Dupa cum arata si avand in vedere situatiile similare de la precedentele concepte, este de asteptat ca versiunea finala sa fie foarte apropiata de acest concept. Noul BMW M5 de serie va fi prezentat in premiera mondiala la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Pana acum au fost anuntate putine detalii tehnice referitoare la viitoarea generatie M5. Una din marile noutati va fi motorizarea V8 twin-turbo, o evolutie a propulsorului de 4,4 litri. Se mai stie ca va avea transmisie cu dublu ambreiaj, cu sistem Drivelogic, tehnologie start/stop si diferential Active M, scrie 24auto.ro.

Noi piedici in calea obtinerii autorizatiilor de constructie. O ordonanta de urgenta cu prevederi neclare aduce persoanele fizice si micii investitori, care doresc sa-si parceleze terenurile sau sa demareze constructii, la mana autoritatilor locale. Persoanele fizice si micii investitori care solicita modificari ale Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ), pentru parcelarea unor terenuri sau pentru lucrari de extindere pe proprietatile detinute, obtin mai greu autorizatiile necesare. Situatia a aparut dupa ce guvernul a emis, in februarie, o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii privind amenajarea teritoriului si urbanismului, care are un text discriminatoriu si abuziv, sustin unii arhitecti si juristi, anunta EVZ.

Dacia, lovita de criza de componente din Japonia. Surse: Activitatea ar putea fi suspendata chiar si o saptamana. Producatorul auto se confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu piese din Japonia, astfel ca exista toate sansele ca activitatea uzinei de la Mioveni sa fie oprita timp de o saptamana, dupa Sarbatorile de Paste. Reprezentantii comapaniei auto s-au ferit sa confirme o astfel de decizie, precizand ca situatia este inca sub analiza. „Este o realitate faptul ca anumiti furnizori Dacia iau piese din Japonia, insa deocamdata nu s-a convocat comisia paritara si nu s-a luat o decizie privind saptamana de dupa Sarbatorile Pascale. Este, insa, real faptul ca intampinam probleme”, a declarat pentru Adevarul, vice-liderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

Ministrul Mediului: Renault este interesat sa fabrice automobile electrice in Romania. Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia: Confirm intalnirea cu ministrul Mediului, nu pot da detalii despre subiectele ce le vom discuta Producatorul francez Renault este interesat de fabricarea unor autovehicule electrice la Mioveni, sustine ministrul Mediului, Laszlo Borbely. „Ma intalnesc, maine (marti), cu reprezentantii Dacia si vom discuta mai multe subiecte, inclusiv pachetul de viitoare facilitati pe care le pregatim pentru constructorii de automobile electrice. Cei de la Renault sunt interesati sa fabrice autovehicule electrice in Romania”, a declarat Borbely, pentru Gandul.

Cum poti sa-ti cumperi benzinarie de la banca. Pentru numai 277.000 de euro poti deveni proprietarul unei statii peco scoase la licitatie de banca in urma executarii silite. Dupa ce le-au scazut afacerile cu pana la 30% in 2010 si nu si-au mai putut rambursa creditele, micii benzinari au ajuns sa fie executati de bancile la care s-au imprumutat. Ati visat vreodata sa deveniti petrolist? Acum este momentul! BCR scoate la licitatie cinci statii peco dupa ce proprietarii acestora au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut rambursa creditele. Iar preturile de pornire sunt unele atractive, avand in vedere ca benzinariile nu sunt unele mari ale principalelor companii petroliere prezente in Romania, informeaza Adevarul.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro