Sari direct la conținut

​Business report: Unde-i bugetul? Nu-i bugetul. Mai mulți români au fost păcăliți la loteria bonurilor fiscale. Teodorovici încearcă să-și repare greșelile

HotNews.ro
business, Foto: Colaj foto
business, Foto: Colaj foto

Unde-i bugetul? Nu-i bugetul. Este finalul lunii ianuarie și România încă nu are bugetul stabilit pentru anul 2019. „Joacă poker pe banii ţării. Vine vremea când nu mai merge la cacealma“, spune Florin Călinescu, potrivit Adevărul. Iar dacă mai trecem și peste faptul că leul s-a devalorizat și a atins valori minime istorice în timp ce prețul utilităților a crescut, lucrurile par să meargă bine. Asta sugerează și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care, proaspăt întors din vacanță notează într-o postare pe Facebook realizările din economie. „Sunt cele mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României! “ Răspunsurile nu s-au lăsat prea mult așteptate iar oamenii și-au dat seama repede care este cauza lipsei bugetului „înseamnă ca d-aia nu reușiți să faceți bugetul: aveți prea mulți bani și nu mai știți cum să-i repartizați!“.

PSD cere BNR cedarea a jumătate din rezerva valutară și cumpărarea lichidităților din piață pentru a ține sub control fluctuațiile de curs. În prezent rezerva valutară este de 36,8 miliarde euro. Ceea ce nu iau în considerare reprezentanții social democrați este faptul că această rezervă le include și pe cele minime obligatorii ale băncilor. Într-un răspuns oficial, Banca Națională Română transmite faptul că această cerință este în contradicție cu una anterioară prin care se solicită o atenție deosebită ratelor de dobândă. Cu alte cuvinte „nici nu merită comentată”, transmite BNR potrivit G4media.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, încearcă să-și repare greșelile. În acest sens a emis un proiect de ordin prin care cere să se achite prejudiciile persoanelor care au câștigat la Loteria bonurilor fiscale dar nu și-au primit banii. El a recunoscut faptul că nu a plătit întotdeauna premiile pentru câștigători, motiv pentru care aceștia s-au adresat instanțelor de judecată. Este și cazul unei române care, conform Profit.ro, a dat în judecată ANAF pentru a-și primi premiul după ce instituția a refuzat plata acestuia.

Bun de citit:

Ce ar însemna o pană de curent de şase ore în România. O pană generalizată de curent, la nivelul întregii ţări, timp de şase ore, ar aduce pagube economice de cel puţin 800 de milioane de euro.

Record al tuturor timpurilor în România, efect al OUG 114: România a importat sâmbătă seară și 1934 MW. Doar hidrocentralele produceau mai mult, 1951 MW.

Viteza de lărgire a faliilor dintre cele 3 Românii: o comparație la 10 ani. Diferenţele de dezvoltare între regiunile României s-au accentuat de la data aderării la UE, cu şase dintre cele opt diviziuni ale ţării de nivel 2.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro