Sari direct la conținut

Ce au în comun actorul Iulian Postelnicu și fondatoarea Asociației Blondie – dragostea pentru viață

Smile Media
​Ce au în comun actorul Iulian Postelnicu și fondatoarea Asociației Blondie - dragostea pentru viață, Foto: Galantom
​Ce au în comun actorul Iulian Postelnicu și fondatoarea Asociației Blondie - dragostea pentru viață, Foto: Galantom

​​Adelina Toncean și Iulian Postelnicu au pornit campanii de strângeri de fonduri prin intermediul platformei Galantom și au reușit să strângă 59,196 de lei, respectiv 13,926 de lei. Provin din medii diferite și au motivații diferite, însă lucrul pe care îl au în comun este dorința de a schimba viața copiilor vulnerabili, care au nevoie de implicarea altruistă a oamenilor de bine.

Iulian Postelnicu are 44 de ani și este actor și scenarist. În 2002 a absolvit secția de Actorie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, la clasa profesorului Dem Rădulescu. A scris scenarii pentru serialele de televiziune „Mondenii”, „Las Fierbinți” și „O săptămână nebună”. Talentul i-a fost răsplătit cu două premii Gopo, iar acum joacă rolul principal în lungmetrajul „Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu.

În 2021 și-a propus să alerge timp de 143 de zile consecutive câte un semimaraton în fiecare din ele. A terminat provocarea pe 21 decembrie, în apropierea Crăciunului, alergând în final 3.017 km pentru educația copiilor proveniți din medii vulnerabile care învață la Școala Primară CONCORDIA. Spune că a aflat despre această cauză socială de la un prieten și și-a dorit să se implice, să facă o schimbare în viețile copiilor. A simțit de mai multe ori nevoia de a renunța, însă promisiunea pe care le-a făcut-o indirect copiilor prin crearea paginii de Galantom a fost cea care l-a ambiționat să nu renunțe.

Adelina Toncean este căpitanul Asociației Blondie, care se asigură noapte și zi că le poate asigura transportul cu avionul în străinătate în special copiilor cu malformații cardiace care au nevoie de intervenții chirurgicale urgente.

„Iubirea îl vindecă și pe cel care o dă și pe cel care o primește. Nu mai știu de care parte sunt sau dacă a existat vreodată o delimitare între ele”, spune Adelina. Aceasta știe cât de grea este durerea pe care o resimte un părinte atunci când află că puiul său suferă de o malformație cardiacă. Pe data de 25 octombrie 2014 Adelina Toncean l-a pierdut pe băiețelul ei, Cristi, alintat Blondie, la vârsta de doar 13 ani. Atunci a inițiat Asociația Blondie și spune că această decizie „este despre a nu muri nimeni înainte să afle cum e să fii iubit”.

Conform site-ului asociatia-blondie.ro, în România, persoanele care au nevoie de tratament în străinătate își pot deconta valoarea tratamentului, însă nu și valoarea transportului. De cele mai multe ori familiile copiilor nu își pot asuma costurile și au nevoie de ajutor. Într-un singur an Asociația Blondie a transportat 91 de copii și 6 adulți și au achitat 850.000 de euro, bani care au fost strânși din donațiile oamenilor generoși și din sponsorizări de la companii, care au înțeles cât de important este să se implice acolo unde contează.

Adelina își dăruiește an de an ziua de naștere pe Galantom ca să strângă fonduri pentru Asociația Blondie. În pandemie și-a propus să achiziționeze propriul avion și să-l transforme ulterior în ambulanță aeriană, care să fie la dispoziția celor care au nevoie să călătorească în scop medical. Și tu poți să susții această inițiativă prin donații sau deschizându-ți propria pagină de strângere de fonduri pe platforma Galantom.

Seria Portret de Galantom de anul acesta a adus împreună 20 de oameni generoși și sufletiști, dispuși să își pună energia în slujba binelui și să aducă speranța acolo unde poate nu mai era deloc. S-au lăsat fotografiați pentru a face cunoscute cauzele în care cred și pentru a inspira mai departe oamenii care le citesc poveștile. Așadar, dacă ai decis și tu că vrei să te implici anul acesta, mai ai timp să deschizi o pagină pe platforma Galantom.

Să ajuți e atât de ușor! Dacă vrei și tu să-ți dăruiești ziua sau să participi la un eveniment sportiv pentru o cauză socială, găsești mai multe informații despre cum poți face asta pe Galantom.ro.

Articol susținut de Asociația One Kind

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro