Sari direct la conținut

Cine plateste pierderile generate de protestele magistratilor?

Khris.ro

In Romania, cand vine vorba despre Justitie, gandul ne zboara involuntar la coruptie. De ce? Pentru ca in tara asta, de prea multe ori dreptatea se cumpara, nu se castiga in mod cinstit, iar sistemul judiciar este atat de corupt, incat nici un ministru al Justitiei, oricat de bine intentionat si bine pregatit ar fi, nu poate face mai nimic pentru insanatosirea sistemului.

De aproape trei saptamani, magistratii se afla in greva pentru ca odata cu Legea salarizarii unice, veniturile lor sunt diminuate, insa aceasta diminuare nu vine in principal ca urmare a reducerilor salariale, ci ca urmare a plafonarii sporurilor, sporuri ce acum umfla salariul unui magistrat cu 65%, din care 50% reprezinta sporul se solicitare neuropsihica.

In acest moment, solutionarea a zeci de mii de dosare este amanata, sumele puse in joc fiind de ordinul a miliarde de euro. Registrul Comertului este blocat, astfel ca firmele nu isi mai pot modifica actele constitutive, investitorii straini nu isi mai pot deschide firme in Romania, dosarele comerciale sunt blocate, executarile silite sunt blocate, amenzile nu mai pot fi contestate, unele IMM-uri au ratat accesarea unor fonduri structurale pierzand astfel milioane de euro, bugetul pierde bani, companiile pierd bani, oamenii pierd bani, pierd timp si isi toaca nervii in asteptarea solutionarii dosarelor, cu alte cuvinte, toata lumea pierde pentru ca o categorie sociala indispensabila functionarii statului de drept, este nemultumita si vrea sa isi pastreze privilegile obtinute in anii trecuti.

Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro