Sari direct la conținut

Circa 70 de arbori uscati de pe bd. Kiseleff din Bucuresti vor fi taiati. In Parcul Cismigiu, 30 de arbori sunt in aceasta situatie

HotNews.ro
Kiseleff - pasaj, Foto: Ordinul Arhitectilor Bucuresti
Kiseleff - pasaj, Foto: Ordinul Arhitectilor Bucuresti

Circa 70 de arbori uscati de pe Bulevardul Kiseleff si 35 din Parcul Cismigiu vor fi taiati, a declarat, joi, directorul Directiei Mediu din Primaria Capitalei, Oana Grigore. Potrivit acesteia, arborii sunt uscati in proportie de 100%, iar primaria a dat aviz de defrisare. In plus, Directia de Mediu a dat aviz pentru eliminarea ramurilor uscate de la copacii de pe domeniul public.

„Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situati pe raza municipiului Bucuresti, s-a dat avizul de eliminare pentru toti arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector si de la ALPAB sa inventarieze si arborii uscati situati pe raza spatiilor verzi pe care le administreaza, urmand sa emitem si pentru acestia aviz de defrisare – bineinteles – cu o fisa a arborelui in spate, inclusiv fotografia arborelui, sa se dovedeasca faptul ca este uscat. Pentru arborii de pe Kiseleff, din cate imi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori avizati pentru defrisare, arbori uscati in proportie de 100%. La fel si pentru parcul Cismigiu: exista un aviz de defrisare a arborilor uscati 100% – peste 35 de arbori”, a declarat Oana Grigore.

Intrebata de defrisarile care au avut loc recent in Parcul IOR, Oana Grigore a declarat ca au fost necesare interventii in regim de urgenta deoarece au existat arbori care s-au prabusit peste banci.

Oana Grigore a declarat ca operatiunile de toaletare profunda in coronament au loc, de obicei, primavara si toamna, dar ca se poate actiona si vara prin eliminari foarte scurte acolo unde este nevoie sau eliminarea ramurilor care s-au frant in urma fenomenelor meteo nefavorabile.

Oana Grigore a mai declarat ca plopii, care sunt arbori cu lemn de esenta moale, cand ajung la o varsta de peste 30 de ani, sub greutatea frunzelor si a fenomenelor meteo, risca sa se prabuseasca. „Poate ca in acest sens ar trebui sa gandim si o strategie de eliminare treptata a plopilor din oras”, a mai spus aceasta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro