Sari direct la conținut

Ciucă anunță obiectivul PNL pentru alegerile parlamentare: „Să-și câștige dreptul de a rămâne la guvernare/ Guvernarea, o vedem cât se poate”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și liderii PNL , Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicolae Ciucă și liderii PNL , Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că partidul său și-a propus ca la alegerile parlamentare din 1 decembrie să-și câștige „dreptul de a rămâne la guvernare”, informează News.ro. Cât despre guvernarea efectivă, Ciucă a spus „o vedem cât se poate”.

„De anul viitor, Partidul Naţional Liberal şi-a propus să menţină un procent relevant în Parlamentul României, să-şi câştige dreptul de a rămâne la guvernare, iar guvernarea o vedem cât se poate…”, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă susținută în județul Gorj.

Totodată, liderul liberalilor a făcut un nou apel către celelalte partide de dreapta pentru o alianță de succes la alegerile de la finalul acestui an.

„Doar prin coagularea forţelor de centru-dreapta putem să avem perspectiva unui guvern care cu adevărat să pună în valoare potenţialul economic al ţării şi să gestioneze cum se cuvine tot ceea ce ţine de resursele financiare şi de modul în care Guvernul, instituţiile statului se transformă în partenerul mediului de afaceri, pentru că mediul de afaceri, mediul de business, cei care îşi riscă propria agoniseală aduc bani la bugetul de stat”, a spus Ciucă

Afirmaţia liderului liberal a fost făcută în contextul în care acesta a fost întrebat dacă după alegerile parlamentare din acest an formaţiunea politică pe care o conduce va continua, de anul viitor, alături de PSD.

Liderul PNL a precizat că, fără taxele plătite de mediul de afaceri, nu s-ar discuta despre pensii, salarii şi ajutoare sociale sau alte proiecte de dezvoltare nu ar exista.

„Ca atare, Partidul Naţional Liberal, pe formula îndreptată către sprijinirea mediului de afaceri, în continuare face apel astfel încât să putem să generăm această coagulare în folosul sprijinirii dezvoltării economice şi asigurării prosperităţii ţării, care se va realiza doar printr-un mediu economic sănătos, sprijinit şi prin creşterea şi consolidarea capitalului autohton”, a adăugat Ciucă.

INTERVIURILE HotNews.ro