Sari direct la conținut

Ciucă, mesaj pentru PSD: Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună

HotNews.ro
Ciucă, mesaj pentru PSD: Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună
Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că partidul pe care îl conduce trebuie să continue guvernarea, indiferent de ce se întâmplă în coaliţia cu PSD. El spune că PNL „nu va dezerta de la guvernare”, relatează News.ro. 

Nicolae Ciucă a avut un mesaj pentru partenerii de coaliție din PSD: „Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună”, a spus președintele PNL. 

„Îmi place că, odată la ceva timp, când are loc câte o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Ca atare, ceea ce trebuie scos în evidenţă şi ceea ce doresc să scot în evidenţă în acest moment este faptul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni seară, la Antena 3.

Nicolae Ciucă: PNL nu va dezerta de la guvernare

Preşedintele PNL a subliniat că el şi miniştrii partidului nu vor renunţa la guvernare.

„Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect, şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decenţă, de onestitate, de tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul coaliţiei”, a adăugat Ciucă.

Preşedintele PNL este de părere că „se poate desfăşura şi actul de guvernare, se poate derula şi o campanie prezidenţială în limitele de decenţă acceptate”.

Întrebat dacă se poate rupe coaliţia până la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: „Eu îmi doresc să nu, am spus-o şi o repet, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare”.

Tot luni, Marcel Ciolacu, a afirmat că acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembie şi a precizat că nu vede în viitor altă coaliţie decât cu PNL.

PNL și PSD continuă atacurile publice: „Agresivitatea şi aroganţa, parte din ADN-ul PSD” 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a criticat, luni, PSD, susţinând că „agresivitatea şi aroganţa par a fi parte din ADN-ul” acestui partid, de fiecare dată când social-democraţii „se văd cu sacii în căruţă şi se simt puternici”. 

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că social-democraţii nu au fost „la originea niciunui conflict”, ci doar au reacţionat.

Lucian Romaşcanu, a afirmat, tot luni, că reprezentanţii PNL ar trebui să „îşi tempereze un pic” discursul „pentru a nu arde toate podurile” în ceea ce priveşte relaţia cu social-democraţii.

Romaşcanu a fost întrebat de jurnalişti de ce în discursurile de la Congresul PSD au fost atacaţi foarte mult cei de la PNL, iar partidele extremiste nu au fost pomenite deloc.

„În primul rând, cred că au fost şi referiri la AUR şi la restul, dar nu ţin minte ca AUR să fi fost la guvernare sau să fi avut puterea, deci e evident că ne-am poziţionat vizavi de cei care au decis la un moment dat destinul acestei ţări. (…) Din perspectiva noastră, suntem în dialog cu românii, de acum încolo va trebui să le spunem ce am făcut. (…) Domnul Ciolacu a reuşit, împreună cu Guvernul, să ţină deoparte actul executiv de ce se întâmplă în politică. E campanie electorală, sigur că vor fi tuşe un pic mai groase, dar guvernarea trebuie să meargă până la sfârşit”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, citat de Agerpres.

INTERVIURILE HotNews.ro