Sari direct la conținut

Clotilde Armand face apel la autorități pentru renumărarea voturilor. „Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”

HotNews.ro
Clotilde Armand și George Tuță, Foto: Inquam Photos și Profimedia
Clotilde Armand și George Tuță, Foto: Inquam Photos și Profimedia

„Avem dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant. Voi prezenta o analiză a 41 de secţii de votare unde cifrele, matematic nu corespund. Din 166 de secţii de votare, am reuşit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2097 de buletine şi s-au pierdut 500 de voturi. Nu ştim unde sunt buletinele, nu ştim unde sunt voturile”, a spus primarul Clotilde Armand în fața Biroului Electoral Sector 1, potrivit News.ro.

Ea a susținut că la secţia 165 s-au găsit zeci de buletine în plus faţă de numărul total de votanţi.

„Avem acestă dovadă înregistrată şi o vom depune la Parchet”, a completat ea. „Într-o singură secţie, am recuperat 180 de voturi care erau transcrise greşit de către preşedinţii de secţii numiţi de PSD şi PNL”, a mai spus Armand.

Candidata ADU la Primăria Sectorului 1 i-a acuzat pe președinții PSD și PNL că sunt complici la fraudarea alegerilor.

„Fac apel la autorităţi să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns. Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946 şi spun din nou, mesajul meu de astăzi, vă rog să acceptaţi renumărarea voturilor şi să demonstraţi că nu aveţi nimic de ascuns. Avem dovezi clare de fraude”, a afirmat Armand.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că în ședința de miercuri a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită.

BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Până la redactarea acestei știri, BEC nu a furnizat datele finale privind scorurile obținute de candidați la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Ultima comunicare oficială a fost făcută miercuri seară, la ora 20, de către purtătorul de cuvânt al BEC, Anamaria Revnic-Călugăriţa, care a anunţat că, în urma centralizării la nivel naţional a 97,23% dintre cele 3.186 de circumscripţii electorale, gradul de participare la vot a fost de 51,12%, numărul total al voturilor valabile exprimate este de 7.511.415, reprezentând 96,63% din numărul celor care s-au prezentat la urne.

INTERVIURILE HotNews.ro