Sari direct la conținut

Clubman, un break in stil MINI

AutoNews.ro

Faimoasele modele britanice de dimensiuni mici Austin Mini Countryman, Morris Mini Traveller si Mini Clubman Estate, vandute cu mult success intre 1960 si 1982, au un successor pe masura! Noul Clubman, prezentat zilele acestea de MINI, va fi disponibil incepand din ultima parte a acestui an, la un pret incepand de la 21.000 euro.

Cu un ampatament marit fata de modelul MINI de baza, Clubman castiga la capitoul spatiu interior, ceea ce il face mai practic. Clasicul hayon a fost inlocuit cu doua usi cu balamale pe verticala, iar scaunele din spate se pot plia, pentru a degaja un spatiu de mai mare pentru bagaje. De asemenea, portbagajul dispune de podea modulabila, avantajand compartimentarea spatiului destinat bagajelor.

Interesanta este si solutia aleasa pentru facilitarea accesului la locurile din spate, prin montarea unei usi complementare, pe stalpul B. Acesta a fost “impins” in spate, astfel ca, desi cu o arhitectura in doua volume de tip break, cu 5 usi, MINI Clubman are doar trei montanti.

Motorizarea are doua variante pe benzina (1.6 litri 117 CP sau 120 CP), carora li se va alatura in curand si un diesel de 110 CP. Transmisia este manuala, cu 6 trepte.

integral in AutoNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro