Sari direct la conținut

Când va ajunge în Ucraina modernul sistem de apărare antiaeriană IRIS-T promis de Germania din vară

HotNews.ro
Sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-T, Foto: Schoening / imageBROKER / Profimedia
Sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-T, Foto: Schoening / imageBROKER / Profimedia

Germania va livra primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T Ucrainei în câteva zile, a declarat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, transmite Reuters.

„Reînceperea tirurilor cu rachete asupra Kievului și a multor altor orașe arată cât de important este să furnizăm rapid Ucrainei sisteme de apărare aeriană”, a declarat Lambrecht.

„Atacurile Rusiei cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. Acesta este motivul pentru care oferim acum sprijin în special cu arme de apărare aeriană”, a mai subliniat ministrul german al apărării.

Potrivit caracteristicilor sale, sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T poate proteja o zonă de mărimea Kievului.

Fiecare sistem costă 140 de milioane de euro, a declarat ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, citat de revista WirtschaftsWoche, potrivit Bloomberg.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a anunțat în luna iunie că se așteaptă ca Germania să trimită sistemele de apărare IRIS-T în Ucraina în octombrie, termenul fiind justificat de faptul că acestea sunt încă în producție, potrivit The Kyiv Independent.

Rusia a bombardat Kievul și alte orașe ucrainene

Clădirea care adăpostește consulatul german din Kiev a fost lovită în timpul unor raiduri cu rachete rusești, dar aceasta nu a mai fost folosită de la izbucnirea războiului, a anunțat luni ministerul german de externe, transmite Reuters.

Rusia a bombardat luni dimineață la o oră de vârf mai multe orașe din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, ucigând civili și afectând furnizarea de energie electrică, lovituri pe care le-a revendicat președintele rus Vladimir Putin, acuzând Ucraina de ”atac terorist” după o explozie pe podul Kerci, care leagă Crimeea și Rusia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro